TSYGecede özel ödüllerin yanı sıra gazetecilere de plaketleri törenle verildi. Güzel bir Akdeniz akşamında gerçekleşen törene Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Sarıçam Belediyesi Spor İşleri Müdürü Kadir Gül, ASGD Başkanı Mustafa Boz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti geçmiş dönem başkanı Kurtar Çakın, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, TSYD Genel Merkez As Başkanı Kerim Hoşfikirer, merhum TSYD üyesi Hamit Deste’nin eşi Hülya Deste ile çocukları Burçak ile Burak Deste de katıldı.
Gecede yönetim kurulu tarafından belirlenen özel ödüllerle birlikte bir yıl içerisinde yaptıkları haber, çektikleri fotoğraf, hazırladıkları sayfalar ve televizyon görüntü-haber dallarıyla 26 eser arasından ödüle değer görülen 10 gazeteciye plaketleri verildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, “Merhum üyelerimiz Ekrem Acarçelik ile başlayan Peyami Safa Maracı ile devam eden törenlerimizi bu yıl Hamit Deste ağabeyimiz adına yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temennimiz bizden sonraki yönetimlerin de bu etkinliği devam ettirmesidir. Her zaman yanımızda olan Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’a destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da, “Spora ve sporcuya olan desteklerimiz devam edecek. Bu gecede sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu. Merhum TSYD üyesi Hamit Deste’nin eşi Hülya Deste, çocukları Burçak ile Burak Deste’nin de ödül verdiği gecede Adasokağı Hentbol Takımı sporcuları şıklıklarıyla geceye damga vurdu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ile Sarıçam Belediyesi ortak organizasyonunda ödül alan isimler:


Haber Dalı:
Can Çelik (DHA), Hüseyin Sungur (Günaydın Gazetesi), Umutcan İşledici (İHA)

Fotoğraf Dalı:
Yüksel Eker (ATDSK Dergisi),  Mustafa Yusuf Kantarlı (DHA), Basri Baş (Barış Gazetesi)

Sayfa Düzeni:
Erhan Zereyak (Hürriyet Gazetesi)

TV Haber-Görüntü:
Memiş Akçam (TRT)
Çağlar Öztürk (TRT)
Bekir Öztek (TRT)