Adana Atlıspor Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi organize edilen; ‘Turunç Cup Veteran Tenis Turnuvası’ tamamlandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan turnuvada dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

100’ü kadın toplam 300 sporcunun katılımı ile 6 Ekim’de başlayan turnuva, yaklaşık 40 günlük bir maratonun ardından sona erdi. Tayfun Uçak ile Ergün Acarcan'ın hakemliğini üstlendiği turnuvanın, direktörlüğünü Kemal Çakır, organizatörlüğünü ise Cengiz Yıldız yaptı. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlara sahne olan ‘Turunç Cup’ta rakiplerini saf dışı bırakarak mutlu sona ulaşan sporculara da düzenlenen törenle ödülleri sunuldu.

 

“TURUNÇ CUP’IN BİR MARKA OLACAĞINA İNANIYORUM”

Burada konuşan Atlıspor Kulübü Başkanı Bülent Büyükiz, ‘Turunç Cup Veteran Tenis Turnuvası’nın önümüzdeki yıllarda  teniste bir marka olacağına inandığını söyledi. Bülent Büyükiz, “Tabi ki, dereceye girmek ve birinci olmak önemli. Ancak asıl önemli olan centilmence bu sportif organizasyonda yer almak. Katılan tüm sporculara teşekkür ederken, başarılı sporcuları da kutluyorum” dedi.

 

“TURNUVAYA KATILIM HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

‘Turunç Cup’a katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayan Atlıspor Kulübü Asbaşkanı Serdar Öztekin de, “Çok keyifli, çekişmeli ve oldukça eğlenceli bir turnuva oldu. Sporun ruhuna yakışır bir organizasyonu gerçekleştirmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine önemli bir turnuvanın düzenlenmesine katkı ve destek sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

 

İŞTE DERECEYE GİREN SPORCULAR

‘Erkekler Master’ kategorisinde İlker Oruç birinci olurken, Serdar Özbarlas ikinciliği elde etti. ‘A Plas Erkekler’de Abdurrahman Gündeşlioğlu birinci, Berkant Gülü de ikinci oldu. Mehmet Ali Öz’ün birincilik elde ettiği ‘A Erkekler’ kategorisinde Hakan Kısacık da adını ikinciliğe yazdırdı.

‘B Erkekler’de Cem Tunci birinci, Tarık Tokmak ikinci olurken, ‘C Erkekler’de de Ali Keskin birinci, Nihat Ölçer de ikinci oldu. ‘Çift Erkekler’de Mehmet Aytekin-Yasin Gülbahçe çifti birinci, Koray Bugay ve İlker Oruç çifti de ikinci olarak kupaya uzandı.

‘Master Bayanlar’ kategorisinde birinciliği İncihan Yergüner elde ederken, Ece Şanıver ikincilikle yetindi. Gönül Gülü’nün birinci olduğu ‘A Bayanlar’ kategorisinde ikinciliğe de adını Nuran İşgör yazdırmayı başardı. ‘B Kadınlar’da Betül Özer birinci, Şengül Ak ikinci oldu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Turunç Cup Veteran Tenis Turnuvası’nın ‘En Centilmen Sporcu Ödülü’ de verildi. Buna göre erkeklerde Mehmet Özcan, kadınlarda da Didem Sonçağ, ödülün sahibi oldu.