Adana Büyükşehir Belediyesi, 2017 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan Adanalı usta paraşüt pilotu Güner Akkaya’ya sponsorluk desteği sağladı. Güner Akkaya, 17-24 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’da gerçekleştirilecek 2017 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nda Türk Bayrağı ve Adana Büyükşehir Belediyesi flamasını Sırbistan semalarında dalgalandıracağını belirtip, Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşükker etti. 
Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Başkanı Güner Akkaya, 2017 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek 5 pilot arasına girdi. Daha önce Kolombiya, Brezilya, Meksika, Arjantin, İran, Portekiz ve Nepal’de yapılan şampiyonalarda Güner Akkaya’ya destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi, 17-24 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’da organize edilen 2017 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nda bu sporcunun sponsoru oldu.  Güner Akkaya, Adana’da havacılık sporlarının gelişmesi için yapılan organizasyonlara katkı sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sırbistan’da uçacağı için mutlu olduğunu söyledi. 
Niş kentinin semalarında Türkiye’yi ve Adana’yı en iyi şekilde temsil edeceğini vurgulayan Güner Akkaya, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Başkanımızın sayesinde Sırbistan’daki Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlı bayrağımızı ve Adana Büyükşehir flamasını dalgalandırmanın gururunu yaşayacağım” diye konuştu.