Yenilmez Armada Sutopu Takımı’ndan hayatta olan Behçet Kurtiç, Erdal Acet ve Tuncay Şenyüz’ün yanı sıra, 1972 Münih Olimpiyatları’na katılan Faruk Morkal, Milli Maratoncu Gürhan Bencan, eski Milli yüzücülerden Emekli Albay Mehmet Yücebilgiç ve Han Batur etkinlikte birer konuşma yaparak, Yenilmez Armada Sutopu Takımı’nın başarılarını anlattılar.

Yenilmez armada Adana Demirspor

Manş Denizi rekoru halen Türk sporcu tarafından kırılamayan Erdal Acet; 18 yıl boyunca sadece bir kez yenilen Sutopu Takımı’nda ağabeyi merhum Mustafa Acet ile birlikte oynamaktan büyük bir keyif aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Havuzumuz 1938 yılında dönemin çalışkan Belediye Başkanı Turhan Cemal Beriker’in desteğiyle açıldı. Sulama kanallarında yüzme öğrenen yetenekli Adanalı gençler, bu sayede havuza getirilerek, düzenlenen yarışmalara katılmaları sağlandı. Efsane, komple sporcu Muharrem Gülergin ağabeyimiz başta olmak üzere dönemin Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Cemil Oka, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Temsilcisi Ruhi Polisçi, ayrıca Adana’ya modern yüzmeyi getiren Halil Dalhan’ın destekleri ve katkılarıyla yüzme ve sutopunda çok iyi bir ekip oluşturduk. Yüzme ve Sutopu Milli Takımı’nın neredeyse yarısı Adanalılar’dan oluşmaya başladı. Ekonomik olarak, tesis ve malzeme yönünden hayli zengin olan İstanbul Yüzme İhtiyas, Galatasaray, Modaspor, Yeşilyurt, Adalar gibi kulüpleri her defasında geride bırakarak, YENİLMEZ ARMADA oluşturduk. Samimi söylemek gerekirse Yenilmez Armada’nın mimarı sporcu, kaptan, antrenör, ağabey, lider ve sırdaşımız olarak gördüğümüz Muharrem Gülergin ağabeydir. O’nun gibi komple bir sporcu bir daha gelmedi.”

KURTİÇ; YENİLMEZ ARMADA AİLE DAYANIŞMASIYLA OLUŞTU

Milli ve rekortmen yüzücü Behçet Kurtiç, Yenilmez Armada’nın aile ortamında dayanışma ve yardımlaşmayla oluştuğunu, İstanbul takımlarının Adana Demirspor’dan her zaman çekindiklerini ifade etti.

Kurtiç; “Bizim sutopu oynadığımız dönemlerde maddiyat ön planda değildi. En büyük kazancımız Muharrem Gülergin’in Gar Lokantası’nda verilen üç öğün yemekti. Yenilmez Armada Sutopu Takımı’ndan benimle birlikte Tuncay Şenyüz, Ahmet Özuzun ve Erdal Acet kaldık. Vefat edenlere rahmet diliyorum. O’nların hakkını ödeyemeyiz. Adana havuzlarına bu efsane sporcuların fotoğrafı ve özgeçmişleri konulmalı. Ayrıca cadde, park ve spor tesislerine isimleri verilmeli” dedi.

Kurtiç; Muharrem Gülergin ve Yenilmez Armada Sutopu oyuncuları adına yarış düzenleyen Yüzme Federasyonu ve Yöneticilerine teşekkür etti.