Adanahabermerkezi.com - Murat BERHUN

Araştırma-Yorum haber

Türkiye Futbol Federasyonu Yusuf Ziya Öniş başkanlığında 1923 yılında kuruldu. O dönemki ismiyle Futbol Heyet-i Müttehidesi, Türk futbolu için önemli adımlar attı. Türkiye 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA'nın 26. üyesi oldu. Türk Milli takımı ise ilk maçını 26 Ekim 1923 tarihinde oynadı. Türkiye ile Romanya arasında oynanan bu mücadele 2-2 sona erdi.

Hal böyleyken TFF Adana'ya 100 yıla yakın geçmişinde sadece ve sadece 5 maç verdi. (Yazıyla beş adet maç) TFF'nin Adana'ya şaşı bakması sonucu Adana'ya Milli maç verilmesi konusunda ciddi negatif ayrımcılık yapıldı. Halbuki genelde Milli maçların sonbahar ve Kış aylarında yapıldığı gerçeğini göz önüne alındığında, ılıman iklimi, stadının Türkiye'deki stadların ortalama kalitesinin üstünde olduğu gerçeği ve futbolu seven halkının bulunması büyük bir avantaj. Nedense TFF Adana'ya şaşı bakıyor ve bu şaşı bakışın hakkını veriyor.

Adana'da oynanan Tarihteki özel maçtan bir foto 

TFF FUTBOL KENTİ ADANA'YI AVRUPA ŞAMPİYONASINA ADAYLIKTA “MAÇ YAPILACAK KENTLER” LİSTESİNE DAHİ ALMADI

TFF yeteri kadar hakkaniyetle Milli maç vermeyerek Adana’ya şaşı baktığını tüm ülkeye ıspatlarken, 2024 Avrupa Şampiyonası için adaylık sürecinde de bu şaşı bakışını korkusuzca netleştirdi. Kimseye hesap vermeyen, fütürsuzca davranışlarını sürdüren TFF yönetimleri Avrupa Şampiyonasına adaylık sürecinde “Maç yapılacak kentler” listesinde Adana’ya yer vermedi. Kocaaeli, Gaziantep’i maç yapılacak kentler listesine koyan TFF yönetimi, Bugün bile (24 Ocak 2019) bitmemiş olan Ankara’daki stadı yazmış olmasına karşın Adana’yı yok saydı.  

Son Milli maçtan 15 Kasım 2013 bir foto Adana Valisi Hüseyin Avni Coş şimdi emekli oldu 

TFF ADANA’YA SADECE ÖZEL (GAZOZUNA) MAÇ VERDİ

TFF Yönetimleri Adana’ya o kadar şaşı bakıyorlar ki, “Dostlar alış-verişte görsün”mantığıyla kente bugüne kadar verdiği 5 maçın hepsi özel maç,halk arasındaki adıyla “Gazozuna” maçlardı. Milli formayı seven aşık olan Adanalı spor sever her maçta tribünleri doldurdu. TFF’nin yaptığı ayrımcılığa, şaşı bakışa rağmen milli takımını sahiplendi.

İŞTE TANE TANE O MAÇLAR

11 Aralık 1985 Polonya 1-1 Gol: Tanju Çolak - ÖZEL (GAZOZUNA) MAÇ

12 Mart 1986 İsviçre 1-0- Gol: Yusuf Altıntaş – ÖZEL (GAZOZUNA) MAÇ

12 Şubat 1992 Finlandiya 1-1 Gol: Orhan Çıkırıkçı – ÖZEL (GAZOZUNA) MAÇ

18 Şubat 2004 Danimarka 0-1 – ÖZEL (GAZOZUNA) MAÇ

15 Kasım 2013 Kuzey İrlanda 1-0 Gol: Mevlüt Erdinç – ÖZEL (GAZOZUNA) MAÇ

Kuzey İrlanda Maçında sahaya takımın başında Fatih Terim Çıkmıştı

YETER ARTIK TFF! BU AYIBA SON VER

Biz Adanahabermerkezi.com olarak diyoruz ki, Eyyy TFF kral çıplak. Adana’ya resmi maç vermelisin. Milli takım 81 Milyonun Milli takımıdır. Tüm maçları aynı stadlarda yapma. Önce Allah korkusu, sonra Millete saygıyla hakkaniyetle ülkenin uygun olan her kentinde resmi maçlar oynanmasına imkan sun. Bu sunulacak imkanlardan futbol kenti Adana’da yararlansın.

Milli forma babanın sana armağanı değildir. Türk Milletinin sana emanetidir. Kayırma, şaşı bakma, dışlama, ayrıştırma yapamazsın. Öyle lafı eğip bükmeden direk yazıyoruz.

Haksızlık yapma. Hakkaniyetli ol.