Aytaç Durak Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Yılmaz Vural, “Bir hafta boyunca derbiye iyi bir şekilde hazırlandık. Özellikle Adanaspor’un maçlarını izlediğimizde birçok farklı sistemle sahaya çıktıklarını gördük. Biz de buna göre kendimizi hazırladık. Çıkardığımız kadro hiçbir oyuncumuzun geçmişine bakmadan bizi bu 10 gün içerisinde antrenmanlarda, hazırlık maçlarında ikna eden arkadaşlarımızın oluşturduğu bir kadro. Nitekim sahaya yansıtmak istediğimiz şeylerin birçoğunu yansıttık. Fakat anlık bir hata yüzünden son dakikalarda beraberlik golünü yedik. Aslında bu maçın sonunda biz üzüldük, Adanaspor sevindi. Galibiyeti isteyen ve ona göre oynayan taraf bizdik" dedi.

Basın mensuplarının Adanaspor maçında kaleyi Çağlar yerine Kurtuluş’a teslim etmesinin sorulması üzerine açıklama yapan Vural, "Takımda üç kalecimiz var. Hepsi de birbirinden değerli. Baktığınız zaman Çağlar çok yetenekli bir kaleci. Kurtuluş’un geçen sezon gösterdiği performans ortada. Yani işin kısası her kalecimiz bizim için değerli. Bu karşılaşmada geriden oyun kurmak adına Kurtuluş’un daha yararlı olacağını düşündük. Ondan dolayı tercihimiz bu yönde oldu" diye konuştu.

Adana Demirspor'un yönetimiyle, teknik kadrosuyla, oyuncularıyla bir aile havası yakaladığını ve herkesin başarılı olmak adına elinden geleni yaptığını belirten Vural, şöyle konuştu:
"Takımda güzel bir hava var. Bizi mutlu eden bu kadar kısa bir zamanda bu heyecanı bu isteği oyuncularımıza yansıtmış olmamız. Önümüzde Boluspor maçı var. Analizlerimizi yaptık ve çalışmalarımızı hafta boyunca sürdüreceğiz. Bundan sonra önümüzdeki her maç bizim için altın değerinde. Sezon sonunda başarıya ulaşmak ve bu taraftarın hasretine son vermek bizim en önemli gayemizdir. Tesislerde şu an iki değerli ismin heykeli var. Kim bilir ileride belki bizim, başkanımızın da heykeli olur."