7-14 yaş gurubu çocukların katıldığı 'Yaz Spor Okulları'' başlama töreni Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonunda yapıldı.Törende mini futbol gösterisi,  tekvando gösterisi ve forma dağıtımı gerçekleştirildi. Yüreğirli çocukların yaz aylarını en verimli şekilde geçirmeleri için Yaz Spor  Okulunu açtıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, "Yaz  Spor Okullarımızla futbol, voleybol, tenis, tekvando, satranç, basketbol,badminton, masa tenisi ve güreş branşlarında eğitim vereceğiz.  

Bu sene 9 branşta 3 bine yakın çocuğumuz yaz okullarından faydalanacak. Amacımız önümüzdeki sene sayıyı 15 bine ve branş sayısını 15'e çıkarmak istiyoruz. Bu seneki kurslarda güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurarak bol bol eğlenmenizi istiyorum. Yüreğir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum

Amacımız bütün çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayıp, aynı zamanda, yetenekli gençlerimizi keşfederek onların önünü açmaktır. Sporla uğraşan çocuklarımız sokağın olumsuz koşullarından da uzak kalacaklardır." şeklinde konuştu.

Yüreğir'de spora ve sporcuya her zaman destek olacaklarını belirten Başkan Kocaispir "Yaz Spor Okuluna gelen bütün çocuklarımızın malzemelerini  ücretsiz olarak biz veriyoruz.. Futbol okullarında çocuklarımız yaz aylarında zamanlarını sporla en güzel şekilde değerlendirebilecekler.'' diyerek spora büyük önem verdiklerini belirtti.

ASKF Başkanı Av. Ahmet Bozan spora katkılarından dolayı Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'e teşekkür etti. Önümüzdeki yıl hem sporcu sayısının, hem de branş sayısının artmasını temenni etti. Açılış törenine öğrencilerin yanı sıra spor adamları veliler ve eğitmenler katıldı.