Projeler ile 3 tesis 1 merkez ekonomiye kazandırılarak, yaklaşık 10 milyon TL yatırım hayata geçirilecek. En az 225 kişinin (kadın/genç/engelli) eğitim alması planlanırken, ilk aşamada 111 kişinin istidam edilmesi hedefleniyor. 
SOGEP kapsamında, Aladağ Belediyesinin “Aladağ Kadınlar Atölyesi” Projesi, S.S. Adana Üreten Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifler Birliğinin “Uluslararası Standartlara Uygun Paketleme ile Kadın Emeği Değer Kazanıyor” Projesi, Tufanbeyli Belediyesinin “Tufanbeyli Süt Koridoru” Projesi, Yüreğir Belediyesinin “Yüreğir Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi” Projesi desteklenecek.
Kazanan projelerin sözleşmeleri Vali Dr. Süleyman Elban başkanlığında, proje sahibi kurumların katılımı ile imzalandı.
Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Aladağ Belediye Başkan Yardımcısı Yener Oba, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Kadın Kooperatifler Birlik Başkanı Zeynep Kırılmış ile ilgili diğer yetkililer katıldı.
Vali Elban toplantıda yaptığı açıklamada; ilimizi; sosyal girişimcilik, istihdam, üretim, tanıtım gibi alanlarda daha da ilerletecek olan projelerin ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu, ilimizin istihdam oranını yükseltecek ve girişimcilik kapasitelerini yükseltecek olan projelere destek veren ve projede görev alan herkese teşekkür etti.
Desteklenen projeler ile bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli ve üretken beşeri sermaye geliştirilecek,  dezavantajlı kesimin mesleki bilgi ve becerileri geliştirilerek,  istihdama katılımı kolaylaştırılacak, genç istihdamı artırılacak,  yöresel ürünlerin marka değeri arttırılacak, engelli bireylerin sosyal hayata uyumu sağlanacak. 
Aladağ Kadınlar Atölyesi
Proje ile ilçedeki dezavantajlı kesimlerin istihdama katılımı, bölgedeki işsizliğin azaltılması, ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli ve üretken beşerî sermayenin geliştirilmesi, hedef grubun aktif iş gücü talebine uyumunu ve istihdam edilebilirliğini sağlayacak tekstil atölyesi kurarak kırsal kalkınmada örnek bir model teşkil etmesi amaçlanıyor. Kurulacak atölyede tekstil alanında verilecek mesleki eğitimlerle 75 kadın istihdamı hedefleniyor.
Uluslararası Standartlara Uygun Paketleme ile Kadın Emeği Değer Kazanıyor


Proje ile kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin ulusal ve uluslararası piyasada rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamak ve uluslararası standartlara uygun bir paketleme tesisinin kurulması yoluyla kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin ürünlerinin katma değerinin artırmak amacıyla paketleme tesisi kurulacak, tesiste 50 kadının eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanması sağlanacak.
Tufanbeyli Süt Koridoru
Tufanbeyli ilçesinde sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı konumda olan bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine ve ilçenin kalkınma düzeyinin artırılması ile bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlaması hedefleyen proje kapsamında,  ilçedeki yöresel tarım ürünlerin işlenebileceği istihdam odaklı eğitim, mandıra ve paketleme tesisi kurulacak, 25 kişiye işsiz bireylere süt işleme, süt hijyeni ve peynir üretimi alanlarında mesleki eğitimler verilecek. Böylelikle yöreye özgü ürünler ekonomiye kazandırılacak, kırsalda kadın istihdamına yönelik üretim, tanıtım, pazarlama süreçleri hayata geçirilerek dezavantajlı bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılmaları sağlanacak.
Yüreğir Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi
Proje ile Yüreğir’de engelli bireylerin bağımsız yaşama, sosyal hayata uyumuna ve katılımına yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile bu tür etkinliklere katılabilmesi için gerekli refakat hizmetlerini sunabilecek, elektrikli engelli sandalyelerinin tamirinin yapılabileceği Yüreğir Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi kurulacak. Tesiste 25 engelli bireye mesleki eğitimler verilecek, 50 kadar engelli bireyin tesisten yararlanması sağlanacak.