Genel Müdürlük verilerine göre, Türkiye genelindeki ‘Vücut İzi Geliştirme Laboratuvarları’, 2009’da tam 24 bin 402 olayda 61 bin 866 iz tespiti yaptı. Olay yeri inceleme ekiplerinin topladığı iz ve kanıtlardan yola çıkan güvenlik güçleri, Adana’da bu yolla işlenmiş suçlarda 357 faile ulaşmayı başardı. Adana bu sayı ile diğer iller arasında ilk sırayı aldı.
9 Günde Sigara Nasıl Bırakılır? Videoyu İzleyin!

Adana’yı, toplam 4 bin 447 olayda iz ve kanıtlardan 275 faile ulaşmayı başaran İstanbul, 1.868 olayda 134 faille de Diyarbakır emniyetleri takip etti. Adana’da 80 kişilik ekipli Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, olay yerindeki zanlıya ait parmak izine ulaşmak için “poşet, plastik veya ağaç yüzeylerde” dahi iz tespitine çalışıyor. Emniyet yetkilileri, Adana’nın Türkiye’de ilk kez “olay yeri inceleme paravanını kullandığını” da belirtiyorlar.

Türk polisleri, dünyada büyük ilgi ile izlenen Hollywood yapımı ‘CSI (Crime Scene Investigation - Olay Yeri İnceleme) dizilerindeki polisler gibi, akla gelmeyecek iz ve kanıtlardan suçlulara büyük başarıyla ulaşmaya başladılar.

Özel gözlükler kullanan polisler mor ışık altında belirledikleri izleri özel tekniklerle delil niteliği taşıyan verilere dönüştürüyor.