TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen 2 günlük çalıştay tamamlandı.

Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında sürdürülen komisyon çalışmalarında sona gelindi. Çalıştaya komisyon üyesi 17 milletvekili dışında Türkiye’de internet ve bilişim alanında faaliyet gösteren Kurum, Kurluş ve Sivil Toplum Örgütleri’ni temsilen yaklaşık 40 kişi katıldı.

Çalıştayda internet medyası ve sosyal medya, siber güvenlik ve güvenli internet, e-devlet ve bilgi toplumu, yeni teknolojiler ve trendler, bilişim ve haberleşme hukuku, bilişim sektörü ve sorunları, on-line oyunların ekonomik sosyal ve psikolojik yönü, internetin psikososyal etkileri gibi konular masaya yatırıldı.


Üyesi olduğumuz İnternet Yayıncıları Derneği’ni temsilen çalıştaya katılan Genel Başkan Tayfun Sırman İnternet Medyası Çalışma Grubu’nda yer aldı.

“Çalışma grubumuzda 5651 sayılı internet yayınlarını düzenleyen yasayla birlikte 5187 sayılı basın kanununda yapılacak düzenlemelerle internet habercilerinin de gazeteci statüsüne sokulması gerektiğini dile getirdik” diyen Sırman, “Özellikle yerel internet sitelerinin süreçten mağdur çıkmamasını arzuluyoruz. İşini gerçekten ciddi yapan, kurumsal yapılanmasını tamamlamış, yerleşik bir adresi olan haber sitelerinin sahipleri de Basın Kartı Yönetmeliği’ne göre Sarı Basın Kartı almak için başvuru hakkına sahip olabilsin.

Bu şartları sağlayan ve yüz binlerce ziyaretçi olan üyelerimiz ne yazık ki resmi olarak yayın sayılmamakta ve bizim sansür yasası dediğimiz ve içerisinde internet yayınlarının nasıl yasaklanacağından başka bir şey bulunmayan 5651 Sayılı “İnternet Yasası”na mahkûm edilmiştir” şeklinde konuştu.