Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kontör birimine yönelik ortak ve standart bir tanım ya da bir karşılık bulunmadığı için yaşanan belirsizliği ortadan kaldırmak ve tüketicinin alacağı veya aldığı hizmetin ücretine ilişkin olarak daha sağlıklı bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla kontör uygulamasına son vermişti. Bu kapsamda, işletmecilerin, en geç 1 Nisana kadar ön ödemeli görüşmelerde kontör yerine para birimi uygulamasını hayata geçirmeleri gerekiyor. Uygulamada tarife, kampanya ve reklamlarda hizmet birim ücretinde kontör yerine lira ya da kuruşun kullanılması esas olacak.

AB üyesi ülkeler ve uluslararası uygulamalara bakıldığında, ücretlendirme periyodu, piyasaya sürülen kart çeşidi, kartların geçerlilik süreleri gibi konularda farklılıklar bulunmakla birlikte ön ödemeli kartlarda yaygın olarak kontör yerine para birimi kullanılıyor.



adana haber, adana, yüreğir, karataş, adana belediyesi, çukurova, mersin, adana sohbet, adana haberler, adana tarihçesi, adana fotoğraf galerisi, adana yemekleri, adana turistik yerler, adana haber, adana sanayi, adana kobi rehberi, adana ekonomisi, adana da etkinlikler, adana rehberi, cukurova tv, aytaç durak, emctr, belediye, kobi, gökhan durak,ömer çelik, dava,mahkeme,adliye,seyhan,ceyhan,haber özel,gazeteci,basın, karaisalı haber,azim öztürk,akp,chp,mhp,seyhan,çatalan,adana demirspor,adanaspor,botaş,aski,ucuz ekmek,en ucuz su,medya,haberekstra, haberekstra.net, adana basın,çukurova gündem,çukurova güncel,adana emlak, otomobil adana,adana futbol,