Siyaset

Türkmen "Kadın cinayetleri sürüyor"

Abone Ol

25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü olduğunu da hatırlatan Av. Elif Doğan Türkmen şöyle konuştu:
İNSAN HAKLARI SORUNU
“Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın, emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik her türlü taciz ve şiddet bir insan hakları sorunudur. Kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir.
Ülkemizde özellikle son yıllarda artarak devam eden kadın-çocuk cinayetleri, şiddet, taciz istismar ve tecavüzleri; kadın kimliğini yok sayan, kadını meta olarak gören, eve ve aile içine hapseden anlayışın topluma bir yaşam biçimi olarak dayatılmasının ve savunulmasının sonuçlarıdır. 
Siyasal iktidar ve temsilcilerinin yıllardır kadını küçümseyen, hor gören ve kadın düşmanlığını körükleyen politika ve uygulamaları, kadın ve çocuklara karşı işlenen her türlü suçu artırmıştır. 2015 yılında öldürülen kadın sayısı 303’tür. 2016’nın ilk 10 ayında ise bu rakam 272’dir. 
HÜKÜMET ÖRTÜLÜ AF PEŞİNDE
Hemen hemen her gün, kadın ve çocuklara yönelik şiddet, taciz tecavüz haberleri kamuoyu vicdanını derinden yaralarken, bu olayları durduracak ve caydırıcı kılacak gereken önlemleri alması gereken iktidar ne yazık ki yarattığı bu fili duruma kanun uydurmaya, suçlulara üstü örtülü aflar getirmeye çalışmaktadır” 
Kadın ve çocuklara yönelik suçlarda cezaların artırılması gerektiğini ve bu suçlarda ceza indirimlerinin kaldırılması gerektiğini ifade eden Elif Doğan Türkmen, bu konuda verdiği kanun teklifleri hakkında da şunları söyledi:
“Kadınlara yönelik şiddet olaylarını araştırarak takip edecek bir komisyon kurulmasını öngören, kasten öldürme suçunun kadın ve çocuklara karşı işlenmesi durumunda tahrik ve iyi hal indirimini kaldıran, cinsel saldırı suçunun, mağdurun şikayetine bağlı olmaksızın cezalandırılması ve cezaların artırılmasını öngören, 18 yaşını doldurmamış çocuklara karşı gerçekleşen cinsel davranış, çocukların cinsel istismarı olarak tanımlanıp, bu suçların cezalarını artıran ve ceza indirimini kaldıran kanun tekliflerim çoğunluğa sahip iktidar tarafından Meclis’te görüştürülmeyip bekletilmektedir” 
Ülkemizde cinsiyet ayrımcılığının, aile yaşamından, eğitim hayatına, sosyal yaşamdan iş hayatına kadar birçok yerde ve şekilde karşımıza çıktığını ifade eden Elif Doğan Türkmen; “bu ayrımcılıkla ve dayatılan yaşam biçimi anlayışının karşısında başta yine kadınlarımız olmak üzere demokrasiye ve eşit yurttaşlığa bağlı herkesin birlikte yürüteceği mücadele ile karşı durmak zorundayız” dedi.