Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, sinemaseverleri bir araya getirdi. 
Film gösterimleri, söyleşiler, paneller ve sergilerle 7’den 77’ye tüm Adanalılara, konuklara ve sanatseverlere hitap eden festival, sinemaseverlerin yoğun ilgisini çekiyor. 

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali

Adana il sınırları içinde 7 salon ve 42 noktada 150 filmin 250 gösterimi, 5 ayrı noktada 7 sergi, 38 söyleşi, ilk dört günde on binlerce izleyici sayısına ulaştı. Adana’ya konuk olarak gelip festivale katılan sinemacılar, gösterimlerin ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı, panel ve konferanslarda sanatseverlerle buluştu. Festival kapsamında düzenlenen Çukurova Altın Koza Film Akademisi derslerinde, alanlarının uzmanları, sinema sanatının inceliklerini, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu izleyici kitlesine anlattı.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali
Ülke ve dünya sinemasının yeni yapımları ile sinema tarihinin unutulmaz klasiklerini buluşturan, Türkiye ve dünyadan alanının deneyimli ya da umut verenisimlerinden oluşan 500 konuğun ağırlandığı 29. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde sinema salonları ve açık hava gösterimlerine yoğun ilgi yaşandı, çoğu filmde boş yer kalmadı. Gösterimlerin sona ereceği 18 Eylül akşamına dek festivalin 125 bin izleyiciye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali
Türkiye sinemasından sekiz yönetmenin ilk ve ikinci filminin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Belgesel Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Öğrenci Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması filmleri ve yarışma dışı program filmleri ekiplerin katılımıyla gösterilmeye devam ediyor.
Heyecanın doruğa çıktığı 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ödülleri 17 Eylül Cumartesiakşamı Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.