19 Eylül Gaziler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi derneklerinin Adana şubelerinin temsilcileri Vali Dr. Süleyman Elban’a makam ziyaretinde bulundu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanı Coşkun Adaber, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube  Başkanı Mehmet Ali Bakır,  Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adana Şube Başkanı Emine Bilgen ile Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt ile dernek temsilcilerinin katıldığı ziyaret sohbet ortamında gerçekleştirildi.

Gaziler Günü
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Elban, gaziliğin ulaşılması güç bir makam olduğunu belirterek ziyaretçilerinin nezdinde tüm gazilerin Gaziler Günü’nü tebrik edip ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad etti. Yüce Türk milletinin şanlı tarihimizde emeği geçen tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin mukaddes emanetlerine sahip çıkacağını ve daima gazilerimizin yanında olacaklarını belirten Vali Elban, vatanımız uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmetle andı.