Siyaset

Yağ "CHP halkı, AKP rantı düşünüyor"

Abone Ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonuç doğrultusunda CHP’nin halkın koalisyon hükümeti çağrısına kulak verdiğini ancak diğer partilerin aynı hassasiyeti göstermediğini söyledi. Yağ, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve partimizin gündemi de önceliği de her zaman halk oldu ama AKP’nin gündeminde halk değil rant, saray ve para var” dedi.

CHP Adana milletvekili adayları seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. CHP Çukurova İlçe Örgütü’nün Belediyeevleri Mahallesi’nde düzenlediği açık hava toplantısında CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, il yöneticileri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, milletvekili adayları Burhanettin Bulut, Kemal Derin, Rukiye Çinkılıç, Yüksel Karaaslan ve İbrahim Demir hazır bulundu.

Toplantının açış konuşmasını yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

 “BELEDİYEEVLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin durumu hakkında bilgiler veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projenin bakanlığın talepleri doğrultusunda tüm eksiklerinin giderilmiş olmasına rağmen 11 aydır imzada beklediğini ifade etti. Çetin, Türkiye’ye örnek olacak nitelikteki projenin, bölge halkının yararı doğrultusunda hazırlandığını vurguladı.

“RANTI VE İKTİDARI KİMSEYLE PAYLAŞMAK İSTEMEDİLER”

CHP’nin halkın menfaatlerini ön plana alan parti olduğunun altını çizen CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, seçim bildirgesinin de yine halkın sorunlarına somut çözümler içerdiğini kaydetti. 7 Haziran seçimlerinde halkın siyasi partilere “Aranızda uzlaşıp koalisyon hükümeti kurun” mesajı verdiğini aktaran Yağ, CHP’nin bu mesaj doğrultusunda sorumluluk bilinciyle halk ve ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin önüne alıp hareket ettiğini söyledi. Yağ, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir devlet adamı duruşuyla tüm siyasi partilerle görüşmeler yaptı ancak onların önceliği her zamanki gibi halk değildi. Onlar sahip oldukları rantı ve iktidarı kimseyle paylaşmak istemediler” diye konuştu.

“CHP’NİN TEK GÜNDEMİ HALK”

CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun gündeminin de önceliğinin de her zaman halk olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Yağ, “Onların gündeminde halk değil rant, saray ve para var. Bu düzeni değiştirmek elimizde. 1 Kasım’da hep birlikte sandığa gideceğiz ve hep birlikte halkın iktidarını kuracağız” şeklinde konuştu.


“SANDIKTAN ÇIKACAK SONUÇ AYNI OLMAYACAK”

CHP Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut ise 7 Haziran’da sandıktan çıkan sonuçla 1 Kasım’da çıkacak sonucun aynı olacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. 7 Haziran öncesiyle sonrasındaki Türkiye’nin aynı olmadığının altını çizen Bulut, “Türkiye aynı Türkiye değilse sandıktan çıkan sonuç nasıl aynı olacak? Halk o dökülen kanların hesabını sormaz mı? Sağduyusunu göstermez mi” diye sordu.

 AV. ÇİNKILIÇ KADINLARA SESLENDİ

Kadınlara seslenen CHP Milletvekili Adayı Av. Rukiye Çinkılıç da Büyük Önder Atatürk’ün birçok ülkeden önce kadına seçme ve seçilme hakkını verdiğini anımsatarak, “Bizler kadın vekil adayları olarak siz kadın arkadaşlarımızın haklarını aramak, mecliste dile getirmek, her gün evinde dayak yiyip  ‘merdivenden düştüm’ diyen, ekmeğini yetiştiremeyip ‘tokum, karnım tok’ diyerek açlığını belli etmeyen  kadın arkadaşlarımız, istemediği erkeklerle evlendirilmek zorunda kalan o küçük kızlarımız için buradayız” ifadelerini kullandı.