Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın tamamlamak için ihaleye çıktığı Yavuzlar Güney Köprüsü İnşaatının başlaması öncesi ilginç gelişmeler yaşanmıştı. Tarih 26 Ekim 2018'i gösterdiğinde Yavuzlar Güney Köprüsü için Nehirin Yüreğir kısmında yıkım yapılmıştı. Orada bulunan bazı binalar "Köprü yapılacak" diyerek acilen yıkılmıştı. 

O tarihte Yüreğir Belediyesi ile kira sözleşmesi olan işletme sorumlusu tebligat yapılmadan dozerlerin alana girmesine tepkiliydi.  Yavuzlar Mahallesi  Güney köprü inşaatının devam ettiği  alana kısa sürede Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak, Yüreğir Belediyesi yetkilileri, zabıta ve polis geliş gergin anların yaşanmasına neden olmuştu. 

Büyükşehir Belediyesi Meclisbaşkanvekili Murat Cevheribucak  Gazeteci Murat Berhun'a yaptığı açıklamada, yıkılması için dozerlerin gönderildiği alanın 2012 yılından beri yol olarak göründüğünü ve herhangi bir tebligata gerek olmadığını söylemişti. Yüreğir Belediyesinin alanı işletmeye tahsis ettiği şeklindeki soruya ise “Tahsisin tahsisi olmaz” diyen Cevheribucak, köprünün yerel seçimden önce 15 Şubat’a bitirileceği iddiasında bulunmuş ancak bu gerçekleşmemişti.