İÇME SUYU VE KANALİZASYON PROJELERİ

2019 yılında İmamoğlu, Saimbeyli, Karaisalı ilçeleri genelinde ve Ali Hocalı Mahallesi ile Dağlıoğlu Mahallesi’nde su sorununa çözüm getiren içme suyu projeleri tamamlandı. Aynı zamanda Akkapı ve Gülbahçesi mahallelerinin altyapı eksiklikleri giderilerek bölge halkının kanalizasyon problemi ortadan kaldırıldı.

2020 yılında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Ceyhan, Karataş ve Kozan ilçeleri ile Kıyıboyu Caddesi’nde sürdürülen içme suyu projeleri sonuçlandı. Yumurtalık halkının sağlıklı suya kavuşmasını sağlamak amacıyla muhtelif mahallelerde yeni içme suyu depoları inşa edildi.

SU BASKINLARINA KARŞI ÇOK SAYIDA PROJE

Yağışlarda meydana gelen su baskınlarını ortadan kaldırmak için Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı, Kıbrıs Caddesi, Küçükdikili Mahallesi, Kürkçüler Mahallesi, Güzelyalı Mahallesi ve Ceyhan Büyükmangıt Mahallesi’nde yağmur suyu projeleri hayata geçirildi. Bunların yanı sıra yapımına 2011 yılında başlanan ancak bitmeyen Buruk Kolektörü Kanalizasyon Projesi sona erdi ve 21 mahallenin kanalizasyon sorunu çözüldü.

İHTİYAÇLAR DAHİLİNDE YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

2021 yılında da hizmet ve yatırımlarına devam eden Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, Güzelevler Mahallesi, Bey Mahallesi, Karaisalı Belemedik Mahallesi ve Karataş Caddesi’nde sürdürülen içme suyu projelerini tamamladı. Sarıçam ve Yüreğir’de yaşanan hızlı yapılaşma ve artan nüfus yoğunluğunun etkisiyle bölgede ikamet eden vatandaşların su problemi yaşamaması için mevcut içme suyu deposuna ek olarak inşa edilen 15 bin ton kapasiteli yeni su deposu bitme aşamasına geldi. 19 Mayıs Mahallesi, İncirlik, Yüreğir Polis Okulu kavşağı, Ova Mahallesi, Akdeniz Mahallesi, Levent Mahallesi ve Yavuzlar Kanalı yağmur suyu projeleri hayata geçirildi.

İhtiyaç duyulan muhtelif noktalarda vatandaşların sorun yaşamaması için ASKİ tarafından gerçekleştirilen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları aralıksız olarak devam edecek.