“BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDE YAŞAMAMIZI ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

Akay, Büyük Önder Atatürk’ün Türk Milleti’ni önce bağımsızlık ve özgürlük, ardından da çağdaş bir medeniyet hedefi etrafında birleştirmeyi başardığını aktardı.

CUMHURİYETİ YAŞATMAK VE GÜÇLENDİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Akay, “Emaneti olarak Cumhuriyetimizi ilelebet yaşamak, yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDE YAŞAMAMIZI O’NA BORÇLUYUZ”

Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü Atatürk’e borçlu olduğunu dile getiren Başkan Akay mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Atatürk de, hepimiz gibi, ‘insandı’. Ancak O’nda, dünyaya yüzyılda bir gelen bir liderin azmi, kararlılığı ve dirayeti vardı.  Yaşamı boyunca yenilmeyi veya geri çekilmeyi, vazgeçmeyi asla düşünmedi.  Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden yeni bir ulus, yeni bir devlet yaratma idealinden asla vazgeçmedi ve başardı. Bugün bizler, çeşitli sorunlarla boğuşuyor olsak da, bağımsız bir ülkenin yurttaşları olarak çağdaş medeniyet hedefine kararlılıkla yürüyorsak Atatürk’ün sayesindedir. Bunu asla unutmamalıyız.”

GENÇLER, ATATÜRK’ÜN FİKİR, DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ ÖĞRENİNİZ

Atatürk’ün “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözlerini anımsatan Başkan Akay, şunları kaydetti:

“Gençlere hatırlatmak isterim; O’nun fikirlerini, duygularını ve düşüncelerini öğrenin. Çünkü öğrenmek, anlamanın en önemli adımıdır. Atatürk’ün fikirlerini, duygularını ve düşüncelerini anlıyor ve hissediyorsanız eğer, bu güzel ülkenin geleceği emin ellerde demektir. Cumhuriyet’i sizlere emanet etti. Ona sahip çıkacağınıza ve daha da ileriye taşıyacağınıza kuşkum yok. Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum.”