“MAHALLELERİN SORUNLARINI KADINLARLA ÇÖZECEĞİZ”

Yenibey Mahallesi’nde gerçekleştirilen ilk toplantıya kadınların ve çocukların ilgisi yoğun olurken Başkan Akay, mahallelerde sorunlardan en çok kadınların ve çocukların etkilendiğine işaret ederek, “Mahallelerin öncelikli sorunlarını kadınların talepleri, eleştirileri, önerileri doğrultusunda çözeceğiz” dedi. Yenibey Mahallesi Çocuk ve Dinlenme Parkında gerçekleştirilen ve Başkan Akay ile birlikte belediye başkan yardımcılarının, müdürlerin, meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya kadınlarla çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

"DAVRANIŞ DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Kent sorunlarının küçük bir bölümünün yıllar içinde çözüldüğünü ancak, birçok sorununun birikerek bugünlere gelindiğini dile getiren Başkan Akay, biriken sorunların çözümü için davranış değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti. “Belediye olarak öncelikli sorunları kadınlarla birlikte çözeceğiz” diyen Akay, mahallelerde yaşanan sorunlardan en çok kadınların ve çocukların etkilendiğine dikkati çekti. Akay, “Bize iletilen sorunları, öncelikli sorunları daima çözmek zorundayız. Günlük sorunlar var ama onun ötesinde gelişen dünya içerisinde daha da önemlisi çocuklarımızın geleceği” diye konuştu. Türkiye’yi terk edip başka ülkelerde yaşamak isteyen eğitimli gençlerin sayısının arttığına dikkati çeken Akay, bu durumun ileriki zamanda daha sıkıntılı olacağını belirtti. Akay, “Onun için yapacağımız işlerde önceliklerimiz daima ve mutlaka çocuk olacak” şeklinde konuştu.

"MAHALLELERİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMELİYİZ"

“Mahalleleri daha yaşanabilir hale getirme mecburiyetimiz var” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Akay, kadınların sürece daha etkin katılımının önemini vurguladı. Seyhan Belediyesi’nin Yenibey ve çevresindeki mahallelere yönelik hizmetlerini anlatıp, yaşama geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgiler veren Akay, “Bizim sizden isteğimiz, sizi en fazla üzen en önemli sorunları, çocuklarımızın geleceği için gerekli olduğunu düşündüklerinizi, size en fazla yararı olacağına inandığınız şeyleri bize bildirirseniz bunları yapmada, ilettiğiniz sorunları çözmede öncelik tanırız. Bu sorunların çözümü sizlerden gelecek isteğe bağlı. Eğer bir toplum kadınıyla, çocuğuyla bir meseleye sahip çıkarsa bütün sorunlarımızı çözeriz” ifadelerini kullandı.

Mahalleli kadınlar yaşadıkları sorunları Başkan Akay’a anlatırken, çocuklar da SEYMER bünyesinde satranç kursu ve okuma sınıfı açılması gibi taleplerde bulundu.