İşaret dili eğitimi alan kursiyerler Başkan Soner Çetin’i, “İşaret dili kursuna hoş geldiniz. Öncelikle bize bu hizmeti sağladığınız için teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Sizi çok seviyoruz” diyerek karşıladı.
Çukurova Belediyesi’nin açtığı yaz kurslarına katılan kursiyerler Başkan Soner Çetin’e kendilerine bu imkanı sağladığı için teşekkür etti. 
Başkan Soner Çetin, yaz kurslarının devam ettiği Güzelyalı Mahallesindeki Şehit Üsteğmen Murat Erdem Toplum Merkezi’ni ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi. İngilizce, muhasebe, işaret dili, satranç ve gitar eğitimi verilen salonları tek tek gezen Soner Çetin, kursiyerlerle sohbet etti.


Önce çocuklarla sohbet eden Başkan Soner Çetin, “Sakın satranç oynamayı bırakmayın. Satranç oynayan çocuklar derslerinde daha başarılı olur. Satranç zihni geliştirir” dedi. Başkan Soner Çetin’i işaret dili sınıfında bir sürpriz bekliyordu. İşaret dili ile Başkan Soner Çetin’e, “Herkesin başkanı işaret dili kursuna hoş geldiniz. Öncelikle bize bu hizmeti sağladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Sizi aramızda gördüğümüz için çok mutlu olduk. İyi ki varsınız. Sizi çok seviyoruz” dediler.


Başkan Soner Çetin de engellilerle iletişimde işaret dilinin önemini vurgulayarak, “Yaz aylarını bu kurslarla değerlendirmeniz çok iyi. Umarım sizler için faydalı olmuştur” ifadesini kullandı. Başkan Soner Çetin, kurs veren hocalara da tek tek teşekkür etti.