Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için şehir dışından Adana’ya gelen öğrencilerin, yabancılık çekmemeleri, kayıt esnasında sıkıntı yaşamamaları için Adana Büyükşehir Belediyesi Atölye Ekibi, büyük otogardan kampüs alanına kadar öğrencilere eşlik ediliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsle Beyazevler Kampüsü ve yurtlar güzergahının gezdirilmesinin ardından, kısa bir şehir turu yaptırılan öğrencileri, kampüs alanında Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi görevlileri karşılıyor.

Bilmedikleri bir şehirde aksaklık ve zaman kaybı yaşamadan, güven içinde kayıt işlemlerinin tamamlanmasından memnun olan öğrenciler, tüm belediyelere örnek olması gereken bir uygulamaya tanık olduklarını ifade ederek, Adana sıcağının, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının karakterine yansıdığını belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. Öğrencilere tanıtım ve eğitim seti de dağıtıldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE MARKALAŞACAĞIZ

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin, sosyal belediyecilik anlayışını uygun hizmet verdiklerini söyleyerek, “Toplumsal yaşamın her anında vatandaşlarımızın yanındayız. Kentimize olan aidiyet duygusunu perçinleyecek her türlü sosyal işleri destekliyoruz. Sosyal belediyecilikte markalaşacağız ve tüm büyükşehirlere örnek olacak sosyal işlere imza atacağız. Üniversite sınavını kazanan öğrenci arkadaşlarımıza da başarılar dilerim” dedi.