ÇUKUROVALI KADINLAR GERİ DÖNÜŞÜMDEN KAZANIYOR

Giderek artan ekonomik sıkıntılara merhem olmaya çalışan Çukurova Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği meslek ve hobi kursları, hem Çukurovalılara, hem de doğaya kazandırıyor.  
Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde verilen dikiş kurslarında kadınlara, evlerindeki atık ve kullanılmayan kumaşları, çöpe atmak yerine, nasıl bir birinden güzel ürünlere dönüştürüleceği öğretiliyor. Ayrıca yırtılan, ya da sökülen ve kullanılmayan giyesilerin, onarılıp tadilatla eskisinde daha konforlu hale getirilmesinin teknikleri öğretiliyor. Kadınların büyük ilgi gösterdiği dikiş kurslarında, önce doğa korunarak, atık malzemeler bir değere dönüşüyor. El becerilerini geliştirme ve geri dönüşüm teknikleriyle, evde atıl olan kumaşlardan, kıyafetlerden ürünler elde ediliyor. 
Meslek kurslarına katılan Çukurovalılar hem öğrenirken, bir yandan da sosyalleşme fırsatı yakalıyor, diğer yandan da ekonomik olarak kazanmanın da kapısını aralıyorlar. Kurslarda çanta yapmayı, kumaşlardan valiz, modern giysiler, cüzdanlar, masa örtüleri ve dekoratif ev eşyaları yapmayı öğrenen kadınlar, bu ürünleri yakın çevrelerine ya da satışlı sergilerde değerlendirerek, ev bütçelerine katkı sağlıyor. Hafta içi her gün verilen dikiş kurslarına katılan Çukurovalı kadınlar, boş vakitlerini değerli bir zamana dönüştürme fırsatı yakaladıklarını, hem eğlenirken, hem de yeni el becerileriyle kazançlı çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, ev hanımlarını, Çukurova Belediyesi’nin açtığı bir birinden faydalı hobi ve meslek kurslarına mutlaka katılmaya çağırıyor.

BAŞKAN SONER ÇETİN, “KADINLARIMIZ ÖĞRENİYOR, ÜRETİYOR, KAZANIYOR”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, el sanatlarının pek çok dalından, görsel sanatlara, müzikten, sahne sanatlarına kadar, 62 branşta ve 13 merkezde verilen kurslara, Çukurovalıların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, yaşam zorluklarının giderek arttığı bu dönemde, meslek ve hobi kurslarının önemine vurdu yaptı, binlerce vatandaşı, meslek ve iş sahibi olduğunu, ülke ekonomisine bu kursların ve eğitimlerin çok önemli bir katkı sunduğunu söyledi. 
Çukurova Belediyesi’nin açtığı bu kursları özellikle kadınlarımızın yakından takip etmesini ve katılmasını isteyen Çetin, “Kadınlarımız sosyalleşerek, boş vakitlerini değerlendirmeyi ve bunu yaparken de kazançlı çıkabiliyorlar. Hem para kazanma, hem de yeni beceriler edinmenin keyfini yaşıyorlar” dedi. Ayrıca Başkan Soner Çetin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, gerçekleştirecekleri çok sayıdaki etkinlik olduğunu, bunlardan birisinin de Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde olacağını, tüm Çukurovalıları şimdiden davet ettiğini sözlerine ekledi.