8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Çukurova’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından ilk etkinlik Atatürk Kadın Yaşam Köyünde geçekleşti.  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, etkinliğe katılan kadınlara tek tek karanfil vererek, kutladı. Burada konuşan Başkan Soner Çetin, “Önünde durduğumuz ve içerisinde Kadın ve Aile Müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğü binada Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi bulunuyor. Burası tüm belediyelere örnek olmalı. Buralarda kadınlar için önemli çalışmalar yapılıyor. Kadınlarımıza Adana Barosu aracılığı ile hukuki destek sağlanıyor. Ayrıca psikolog, sosyologlarımız var. Burada çalışmalar yapıyor. Kadın kuruluşları ile de işbirliği içerisindeyiz. Biz bu merkezi açarak kadın kuruluşlarının da hizmetine sunduk” dedi.

Başkan Soner Çetin, kadına şiddete ve kadın cinayetine dikkat çektiğini konuşmasına şöyle devam etti:

“Her gün bir kadın cinayeti ile sarsılıyoruz. Bu son olsun diyoruz ama maalesef devam ediyor. Bu bir kültür meselesi. Kadın her yerde olacaktır; parlamentoda, belediye yönetimlerine, iş hayatında her yerde olacaktır. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi önemli çalışmalar yapıyor. İstiyoruz ki kadınlarla erkekler birlikte dağlarında özgürlük türküleri söylenen bir ülkede hep beraber üretsinler ve başarsınlar.”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin de programda birer konuşma yaptılar ve 8 Mart’ın önemine dikkat çektiler.

Konuşmaların ardından pasta kesildi ve günün anısına birlikte fotoğraf çektirildi.  Günün ikinci 8 Mart etkinliği Çukurova Belediyesi Mola Evinde yapıldı. Burada özel çocuklarla ve onların anneleriyle buluşan Başkan Soner Çetin, özel çocukların özel ilgisiyle karşılandı.

Mola Evinin en değer verdiği projelerden biri olduğunu söyleyen Başkan Soner Çetin, “Bu projeyi engelli çocukların anneleri için geliştirdik. İstiyoruz ki Türkiye’nin her yerinde belediyeler örnek alsınlar. Hayatını çocuklarına adayan biz değerli eli öpülesi anneler nefes alabileceği bir zaman kazansın. Bu proje bunun için hayata geçirildi. Arkadaşlarımız burada. Haftada iki gün dedik ama isterseniz daha fazla yararlanabilirsiniz” şeklinde konuştu. Özel çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Soner Çetin, özel çocukların annelerine karanfil dağıttı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.