Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının 4 bin 500 TL’ye çıkarıldığı açıkladı.
Asgari üretin 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak açıklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerde en düşük maaşın 4 bin 500 liraya çıkarılacağını ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından harekete geçen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nde en düşük ücretin 4 bin 500 liraya çıkarıldığını ilan etti.

Her zaman emekçilerin yanlarında olduklarını ve emeğe saygılı olduklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Yeni asgarin ücretin belirlenmesinin ardından Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerde en düşük ücretin 4 bin 500 TL olmasını istedi. Sayın Genel Başkanımızın açıklamaları bizim için talimattır. Biz de Çukurova Belediyesi olarak en düşük işçi maaşını 4 bin 500 TL olarak belirledik” dedi.
Başkan Soner Çetin, “İşçilerimiz fedakarca çalışıyor. Gece gündüz demeden ilçenin temizliği, yolların asfaltlanması, parkların düzeni için çaba harcıyorlar. Onlar için ne yapsak azdır. İmkanlarımızı zorlayarak en iyi ücreti vermeye çalışıyoruz. CHP olarak yine işçiyi düşünerek en düşük ücreti 4 bin 500 liraya çıkardık. Güle güle harcasınlar” şeklinde konuştu.