SAĞLIKLI İLETİŞİM ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşen seminere Prof. Dr. Deniz Zeren ve Prof. Dr. Nazif Çalış konuşmacı olarak katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Tesisleri’nde üretilen günlük 300 bin ekmek, toplam 6 ilçe, 125 mahallede kurulan 238 Ekmek Satış Büfesi aracılığıyla 110 bin aileye ulaştırılıyor. Kaliteli ve ucuz ekmeği insanlara ulaştıran Halk Ekmek personelinin vatandaşla daha sağlıklı ve etkili iletişim kurabilmesi için eğitim semineri düzenledi.

VATANDAŞ ÖNEMSENDİĞİNİ GÖRMEK İSTER

Genel görünüşte büfelerde dinleme yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Deniz Zeren, ‘‘İş yerinde çok fazla sayıda vatandaşla görüşmek durumunda kalan kişiler, standart soruların kendilerine sorulmasına çok alışmış durumda. Vatandaşın ne soracağını biliyorsunuz, hatta cevabınız da hazır. Durum böyle olunca dinlerken vatandaşa bakılmıyor ve vatandaş kendini önemsenmemiş hissediyor. Vatandaş kızıyor, vatandaş kızınca sen de kızıyorsun’’ diyerek, olumsuz durumların önüne geçilmesi için izlenmesi gereken yöntemler hakkında bilgi verdi.

BEDEN DİLİ

Beden dili konusunda eğitim veren Prof. Dr. Nazif Çalış ise, kavga veya çatışma ortamında krizi yönetebilme becerisinin iletişimin çok önemli bir özelliği olduğunu ve vatandaş şikayetlerinin, belediyeye yönlenmeden çözülebileceğini söyledi.