ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; Başkan Sel bu yıl ilk kez düzenleyecekleri Lavanta Festivali hakkında bilgi verdi. Başkan Sel; “Feke Kaymakamlığı, Feke Belediyesi, Adana İl Tarım Müdürlüğü, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yanı sıra Tapaneli Kadın Kooperatifi ile birlikte düzenlediğimiz FEKE TAPAN 1.LAVANTA FESTİVALİ’nin heyecanını yaşıyoruz. 25/26 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalimize şahsınızda tüm basın mensuplarımızı davet ediyoruz” dedi.

Son yıllarda ekim alanları genişleyen ve farklı ürünlerin yapımında ana madde olarak kullanılan lavantanın hasat zamanının başladığına dikkat çeken Başkan Sel; Tapaneli Kadın Kooperatifi’nde Lavanta kullanılarak üretilen ürünler sayesinde, Tapanlı kadınların aile bütçelerine katkı sağladıklarına dikkat çekti. Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel; 26 Haziran 2022 Pazar günü; talep olması halinde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünden araç kaldırılacağını da dile getirdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; Lavanta’nın kullanım alanlarının arttığını, losyon-sabun-kolonya ve güzellik ürünleri çeşitlemeleriyle hayatımıza girdiğini ifade ederek, ilk kez düzenlenecek festivalin bu ürünün tanıtımı başta olmak üzere kent ekonomisine de katkı sağlayacağını dile getirdi.