SARIÇAM BELEDİYESİNİN FİDE DAĞITIMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Sarıçam Belediyesinin üretimi teşvik ve üreticiye destek olmak amacıyla ilçede geleneksel hale getirdiği fide dağıtımının üçüncüsü gerçekleştirildi. İlçenin toplam beş noktada gerçekleştirilen dağıtıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sarıçam Belediyesinin tarımsal üretimi, tarımda çeşitliliği ve verimliliği artırmanın yanı sıra üretimi teşvik ve üreticiyi güçlendirme uygulamaları devam ediyor. Bu kapsamda bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Sarıçam Üretsin Fidesi Bizden Olsun” sloganıyla hayata geçirilen projede toplam 450 bin fide dağıtıldı. Sarıçam Belediyesi hizmet bahçesi, Dilek Atlığ Cad. Karadeniz Market yanı, Beyceli Mahallesi Sağlık Ocağı karşısı, Osmangazi Mahallesi Pazar yeri ve Adnan Kahveci Bulvarı “Geniş Yol” Demir Market yanında kurulan stantlarda domates, biber ve patlıcandan oluşan fideler vatandaşlara dağıtıldı.

Sarıçam’da artık geleneksel hale gelen fide dağıtımının yoğun ilgi gördüğünü belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yöreye uygun domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttıklarını belirtti. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte tarımsal üretimin ne derece stratejik önemde olduğunu herkesin gördüğünü belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu manada Sarıçam ilçesinin üretimiyle kendi kendine yeten aynı zamanda üreten şehirlerle rekabet eden bir kent olması yönünde birçok çalışma yürüttüklerini kaydetti.

“AMACIMIZ YERİNDE ÜRETİM”

 Amaçlarının Sarıçam’da yaşayan vatandaşların yerinde üretimle ülke ve aile ekonomilerine katkı sağlamak olduğunu belirten Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti “Sarıçam Üretsin Fidesi Bizden Olsun” sloganı ile üç yıl önce başlattığımız projemiz artık geleneksel hale geldi. Her geçen yıl sayının arttığı dağıtımda bu sene 450 bin gibi rekor bir sayıda fideyi vatandaşımıza dağıttık. Domates, biber ve patlıcandan oluşan fidelerimiz verimi yüksek birinci sınıf tohumlardan üretildi. Burada amacımız yörenin iklimine uygun, yerinde ve kaliteli üretim yapabilmek. Bizler istiyoruz ki herkes üretime katkı koysun. Vatandaşımız evinin bahçesinde balkonunda üretim yapsın, kendi sebzesini kendisi üretsin. Dağıttığımız fidelerle insanlarımız hiç olmazsa kendilerine mini hobi bahçeleri oluşturabilsinler.  Katılıma baktığımızda da bu amacımıza ulaştığımızı görebiliyoruz. Dağıttığımız fidelerin hayırlı olmasını diliyor, herkesin bol ve bereketli ürünler yetiştirmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.