Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yarınları planlayan ve iş birliği arama alanları oluşturmak için bir araya gelen kadınlara destek verdi.

KADINLARIMIZIN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde yapılan toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem de katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu’nun yaptığı toplantıda konuşan Başkan Zeydan Karalar, İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin doğru olmadığını söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, “Sizlerin yanında olmaya geldik. Bizim desteğimizin sizinle olduğunun bilinmesini istedik. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığımız bir çok işte kadınlarımızın güçlenmesini amaçladığımız görülüyor” diye konuştu. 

EN GÜZEL MUHALEFETİ KADINLAR YAPIYOR

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli de, Türkiye’de en güzel muhalefeti kadınların yaptığını ifade etti. Türkan Eşli kadınların kendi güçlerinin farkına varmaları gerektiğini söyledi. 

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ KAYBETTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Oturumun moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu da günümüzde kadınların kazanılmış haklarının kaybettirilmeye çalışıldığını kaydederek kadınları bu konuda dirençli olmaya çağırdı. 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın yeni kurulduğunu belirten Daire Başkanı Ayten Dolançay, ilgili  her konuda kadınlarla bir araya geleceklerini vurguladı.