Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yumurtalık ilçesinde çok sayıda köyde halkla buluştu, sorun ve talep dinledi, görüş aldı. Başkan Zeydan Karalar aynı gün ilçenin uzun yıllardır en önemli problemlerinden olan içme suyu sorununu ortadan kaldıracak içme suyu şebekesinin temelini attı. Böylece eski içme suyu boruları değiştirilecek ve halk sağlıklı suya kavuşacak. Yumurtalık’ta NİYET Yumurtalık Şubesi’nin açılışı da gerçekleştirildi. 

Kadınlara mesleki eğitim verilen Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi (NİYET) Yumurtalık Şubesi’nin açılışı Başkan Zeydan Karalar’ın katılımıyla yapıldı. Niyet Akademi’ye kayıt yaptıran vatandaşlar, çeşitli branşlarda eğitim alacak ve sertifikalı meslek sahibi olacak.

 ÇOK SAYIDA KÖYDE VATANDAŞLA BULUŞTU

Yumurtalık’ın çok sayıda mahalle ve köyünde halkla buluşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, NİYET Akademi Yumurtalık Şubesi’nin açılışını yaptı. 

"ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN KADINLARIN ÜRETİMİN İÇİNDE DAHA ÇOK BULUNMASI GEREK"

Siyasilerin, muhtarların, bürokratların, NİYET Akademi yöneticilerinin  ve Yumurtalık halkının katıldığı açılışta konuşan Başkan Zeydan Karalar, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Merkezi’nin kadınların eğitimine ve iş sahibi olmasına yönelik bir akademi olduğunu söyledi. Eşit toplum amacıyla hareket ettiklerini ve kadın istihdamının artmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir ülkenin kalkınması için kadınların da erkekler kadar üretimde ve hayata dair her alanda bulunması gerektiğine dair söylediklerini hatırlatarak, NİYET Akademi’nin bu amaca hizmet eden bir proje olduğunu kaydetti. 

"TALEP OLURSA BRANŞ SAYISI ARTACAK"

Seramik, el sanatları, dikiş-nakış, bilgisayar konularında kurslar verildiğini, talep olursa başka mesleklerle ilgili kurslar açılacağını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, kadınların çocuklarını rahatça bırakıp eğitim alabilmeleri için de açılan her akademide kreş de bulunduğunu duyurdu.

"KADIN MUTLUYSA TÜRKİYE MUTLUDUR"

Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde de çok önem verdiği kadınların meslek edinmesine yönelik kurslar sayesinde, kocasından harçlık almak zorunda kalan kadınların, kocasına harçlık verir hale geldiğini bir anısıyla birlikte paylaşan Başkan Zeydan Karalar, erkeklerin bu durumdan erinmesine gerek olmadığını, bir kadının evlatlarına, ailesine, ülkesine yararlı olmasının herkesi mutlu etmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Zeydan Karalar, “Kadın Mutluysa Türkiye mutludur” dedi.

Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın dört bir yanına önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirtti. 

YUMURTALIK İÇME SUYU HATTININ TEMELİ ATILDI

Başkan Zeydan Karalar daha sonra Yumurtalık İçme Suyu Hattı’nın temelini attı. Siyasilerin, muhtarların, bürokratların ve Yumurtalık halkının katıldığı törende, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretilerinin ışığında ve halka hizmet yolunda mücadeleye her zaman hazır olduklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, saldırılara, haksız suçlamalara ve engelleme çabalarına karşın hizmete, çalışmaya devam etme kararlılığında olduğunu anlattı.

"HİZMETTE ASLA AYRIM YOK"

Başkan Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olduğunu ancak hizmette asla ayrım yapmadığını dile getirdi. 

Yumurtalık için seçim öncesi verilen sözlerin eksiksiz yapıldığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, ilçeye yapılan hizmetleri anlattı.

Yakında Yumurtalık Arıtma Tesisi’nin temelini de atacaklarını müjdeleyen Başkan Zeydan Karalar, ilçeye gerçekleştirilmesi planlanan altyapı hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. İzin alınabilmesi halinde güzel bir de plaj yapacaklarını söyleyen Başkan Zeydan Karalar konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ülkesini en çok seven, işini en iyi yapandır” sözleriyle bitirdi.