KARATAŞ KONUŞULDU

Platform başkanı Teyfik Kısacık, katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Necip Topuz, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Platform üyelerine teşekkür ederek, Karataş’ın kardeş şehri olan Memmingen’den gelecek olan konukları ilçemizde ağırlama ve Memmingen Caddesi isminin verilmesi. Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan göçmen sorunu üzerinde durularak bir an önce yetkili mercilerin gerekli önlemlerin alınmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Platform üyesi Ahmet Açıkgöz, Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele kapsamında kendileri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Sayın Valimiz Süleyman Elban’ın desteği ile Yemişli Mahallesinde bulunan eski NATO alanının derneğe tahsisi konusunda gerekli izinlerin alınması yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Necip Topuz ise Çukurova Kalkınma Ajansı üzerinde Büyükşehir Belediyesi ile beraber Karataş Belediyemize ait Ata Park içerisindeki plaj düzenlemesi ve çevre rekreasyonu çalışmaları da şu anda devam ettiğini, bu bölgede otoparkla ilgili sıkıntıları hafifletme adına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile görüştüğünü, bu konuda ortak çalışma yapacaklarını belirtti. Ayrıca, yeni Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin Adanalı olmasının büyük bir şans olduğunu, bu bölgeyi bilen ve tanıyan biri bu durumu en iyi şekilde değerlendirmek için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, tarla balıkçılığı projesinin onayının alındığını vurguladı. Öte yandan doğalgazın Karataş’a getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.