İddiaya göre "Karataş Belediyesi "olmayan mehteran takımıyla" insan kaçırmış, yurt dışına giden 30 kişiden 20'si geri dönmemiş 

Bu idianın ortaya atılmasının ardından Karataş Belediyesi iddiaları yalanlayan açıklama yapmıştı. Başkan Necip Topuz tarafından 27 Mayıs 2021 tarihinde yapılan açıklama şöyle;

"ORGANİZASYON BİZİM DEĞİL, MİSAFİRDİK"

"KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

Gerek sosyal medyada gerekse bazı basın yayın organlarında asılsız ve ispatsız suçlama içeren paylaşımlar yapılmaktadır.

2019 yılında belediyemize gelen bir organizasyon firması Belediyemizden herhangi bir ücret ödenmeden yurt dışında tanıtımlar yaptıklarını, tanıtım masraflarının Avrupa fonlarından sağlandığını ve bu organizasyona belediyemizden 5 kişinin de katılabileceğini belirtmişlerdir. Bunun üzerine belediyemizde yaptığımız değerlendirmede Karataş Belediyemiz tarafından 2015 ve 2017 yıllarında benzer bir uygulama ile 2 defa yurt dışına heyet gönderildiği görülmüştür. Belediyemiz bu yurt dışı organizasyonunun sahibi değil misafir olarak davetlisi olmuştur. Yurt dışına belediyemizden katılan herkes yurda dönüş yapmıştır. Eğer yurda dönmeyen olduysa bu belediyemizin değil dönmeyen şahısların sorumluluğudur. Ayrıca paylaşımlarda gösterilen belgeden de anlaşılacağı üzere belediyemizle ilgili herhangi bir suçlama söz konusu olmayıp, belediyemizin görüşüne başvurulmuştur. Mülkiye müfettişleri tarafından yapılan bu araştırma, sadece bizim belediyede yapılan bir araştırma değil, yurt dışına heyet gönderen tüm belediyeleri kapsayan bir araştırmadır. Organizasyon sırasında, öncesinde ve sonrasında belediyemiz bütçesinden hiç ödeme yapılmamıştır. 2019 yılındaki belediyemiz sosyal medya paylaşımları incelendiğinde yurt dışı tanıtım faaliyetinin fotoğrafları da görülecektir.

Belediyemiz hakkında gerçek dışı paylaşım ve haber yapanlarla ilgili dava açma hakkımız saklıdır."

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA GRİ PASAPORT İDDİASINI YİNELEDİ

Bu açıklamanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MHP'li Adana Karataş Belediyesi'nin olmayan mehter takımıyla yurt dışına insan kaçırdığını bir kez daha öne süren isim oldu.. belirtti Ağbaba, gri pasaportla yurt dışına çıkan 30 kişiden 20'sinin geri dönmediğini açıkladı. 

Ağbaba Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MHP'li Adana Karataş Belediyesi 'olmayan mehteran takımıyla' insan kaçırmış. Gri pasaportla yurt dışına gönderilen 30 kişiden 20'si geri dönmemiş. Anlaşılan 'Avrupa'ya vizesiz seyahat' sözünü sadece kendilerine uygulamışlar." ifadesini kullandı. 

Ağbaba, İçişleri Bakanlığı Müfettişi Nail Atay'ın belediye meclisi üyesi bir isme ifade istemiyle yazdığı yazıyı da paylaştı.