BAŞKAN KOCAİSPİR GÖREVDEKİ 3 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Vaatlerinin yüzde 80’ini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Kocaispir 3 yılın değerlendirmesini şu şekilde yaptı:

 “Elbette yapacak daha çok işimiz var. Çünkü Yüreğir’imizin hizmete ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki 2 yıl içinde vaatlerimizden çok daha fazlasını yerine getireceğiz. Geride bıraktığımız 3 yılda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Belediye Başkanı seçilmesi ile birlikte yeni bir değer olarak gündeme gelen “gönül belediyeciliği” anlayışını kendimize düstur edinerek çalışıyoruz. Irk, din, mezhep, bölge ayırımı yapmadan, ‘derdimiz insan’ diyerek hemşerilerimizin hizmetkârıyız. Göreve geldiğimizde belediyecilik manifestomuzu 3 ana başlıkta belirlemiştik; Eser proje belediyeciliği, Sosyal belediyecilik ve Gönül belediyeciliği.  Şu ana kadar olduğu gibi inşallah önümüzdeki 2 yılda yeni ve daha güzel örneklerini de ortaya koymaya devam edeceğiz. Biz gönül köprüleri kurmayı, kalplere dokunmayı tüm bu hizmetlerin üstüne koyduk. Çünkü tüm yolları altından, kaldırımları ise gümüşten de yapsak, eğer gönüllere giremezsek bir anlamı olmadığına inandık. Çünkü her şeyin merkezi insandı. O nedenle ‘Derdimiz İnsan’ dedik. Diğer yandan Yüreğir’i modern ve insanca yaşanabilir bir şehir kılmak için el atmamız gereken esaslı ve zor işler vardı. Öyle ki on yıllardır kangren haline gelmiş ve insanlar artık umutlarını yitirmişlerdi. Kentsel dönüşümlerin başlaması ve imar planlarının gerekiyordu. Çünkü gelecek nesillere insanca yaşanabilir, altyapısı ve üst yapısı ile modern, yeşil bir şehir bırakmanın yolu, kentsel dönüşümden ve objektif, adil, şeffaf imar planlarından geçmekteydi. Çünkü Yüreğir’in makus talihini kökten değiştirecek en önemli işler de bunlardır değerli dostlarım.

"BU YÜREĞİR'İN KADERİ MİDİR?"

Bir şehrin bir nehir tarafından bu kadar dramatik bir şekilde bölündüğü dünyada kaç tane örnek vardır? Sadece modern kentleşme adına sormuyorum bu soruyu; sosyal, ekonomik, kültürel, şehrin nimetlerinden faydalanma… Sizlere sormak isterim. Bu Yüreğir’e reva mıdır? Bunu Yüreğirli kabul eder mi?  Bu Yüreğirlinin kaderi midir? Değildir, bu Yüreğir’in kaderi değildir. Tüm dünyayı yaklaşık 2 yıl boyunca adeta esir alan pandemiye rağmen bu makus talihin değişmesi için çalıştık. Genç, enerji dolu, adanmış ve inanmış bir ekip kurduk ve çalıştık. Yüreğir’i zihinlerdeki “öteki yaka” olmaktan  Kurtarıp Adana’nın gündemine taşıdık. Tüm zorluklara, on yılların acılarına rağmen, Yüreğirli olmanın gurur verici olduğunu her yerde söyledik. Diğer tüm kurumlarla, gönüllü kuruluşlarla beraber bu şehirde yaşayan herkes yatağına karnı tok girsin diye kendimizi sorumlu kıldık. Her bir hemşerimizin dert ve ihtiyacını bilmek ve bulmak için; her gün ev ev, sokak sokak Yüreğir’i arşınladık.

Değerli arkadaşlar, 2002 yılında AK Parti Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden bu yana, siyasetin ancak milletin gönlüne girmişsek anlam taşıdığına inandım. Millet sizi sevmez ve bağrına basmazsa diğer tüm ilişkiler- bağlantılar geçicidir. Sizlerin huzurunda bir kez daha bizi bağrına basan, kıymet bilen, zarif ve vefalı Yüreğirli hemşerilerime şükranlarımı arz ediyorum.  Göreve gelmeden önce vaatlerimiz vardı. İlçemizin dününe, bugününe, yarınına hizmet etmeye talip olmuştum. Çok şükür başımız dik bir şekilde daha 3’üncü yılımızda bu vaatlerimizin yüzde 80’ini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Elbette yapacak daha çok işimiz var. Çünkü Yüreğir’imizin hizmete ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki 2 yıl içinde vaatlerimizden çok daha fazlasını yerine getireceğiz.

"3 YILDA YÜREĞİR'DE NE YAPTIK?"

Şehit Erkut Akbay ve Sinanpaşa’da kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ulubatlı Hasan Mahallesi sosyal yaşam alanları çalışmaları devam ediyor. PTT Evleri Spor Salonu, Kışla Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Akdeniz Spor Salonu, 60 Yeni Çocuk Parkı, 20 Yeni Muhtarlık Binası, 4 Adet Çok Amaçlı Mahalle Evi, 2 Adet Kadın Etkinlik Merkezi, 2 Adet Mahalle Kütüphanesi, Atakent Çocuk Kreşi ve Hanım Sabuncu Kreşi, 3 Adet Su Oyun Parkı, Ters Ev, Cumhuriyet ve 19 Mayıs Gençlik Merkezi, 10 Adet Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, 261 bin ton sıcak asfalt, aşevinden günlük 4200 kişiye sıcak yemek dağıtımı, 110 bin gıda kolisi dağıtımı, 1317 tekerlekli sandalye, 102 akülü araç dağıtımı, 7900 aileye ‘Hoş Geldin Bebek’ paketi, 7 bin yeni çöp konteyneri, Yöresel Lezzetler Atölyesi ve Yöresel Ürünler Satış ve Sergi Alanı, Çiftlik Yolu Sokak Sağlıklaştırması, 19 Mayıs 1062 Sokak ve Eski Sinema Sokağı Sokak Sağlıklaştırması, 107 muhtarlığa 107 bilgisayar, yazıcı ve tarayıcı, Sosyete Pazarı, Yüreğir Oto Pazarı, 10 kültürevinde 90 branşta 33 bin kişiye eğitim meslek ve hobi kursu, Sosyal Girişimcilik Merkezi, 16 branşta 41 merkezde yıl boyu kesintisiz spor kursu, amatör kulüplere malzeme ve maddi, ortaokul ve liselere spor malzemesi desteği, Yüreğir Kültür Sanat Günleri, Arabada Sinema Günleri, Açık Havada Sinema Etkinlikleri, ‘Okullar Sinemada’ ve ‘Gezen Sinema Tırı’ Etkinliği, 20 bin öğrenciye eğitime destek kursu, 8 bin adet kırtasiye - çanta, 11 bin deneme sınavı, 11 bin hikâye-roman kitabı dağıtımı, can dostlara 60 ton mama dağıtımı, Bekir Fevzi Yıldırım Sivil Toplum Merkezi, Biyobozunur Atık Yönetimi Projesi, çölyak hastaları için glütensiz gıda kolisi dağıtımı, çiftçi ve üreticilerimize yönelik sertifikalı kurslar…

"YÜREĞİR'DE DEVAM EDEN PROJE VE ÇALIŞMALAR"

Köprülü Mahallesi Kentsel Dönüşümü, Doğankent Çayırmera Millet Bahçesi, Yeşilbağlar Millet Bahçesi, Adana Da İlk: Trafik Park, Engelsiz Yaşam Merkezi, Adana’nın İlk Kafe Kütüphanesi , Mahalle Kütüphaneleri, Kışla Mahallesi Emekli Kütüphanesi, Çok Amaçlı Mahalle Evleri, Ulubatlı Hasan Aile Sağlığı Merkezi, Güzel Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi, Kışla Hasan Gürhani Sokak Sağlıklaştırması, Kışla Şehit Metehan Şahbaz Caddesi Sağlıklaştırması, Geçici Hayvan Bakımevi, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Mobil Atık Getirme Merkezi, Tiyatro Gösterimleri, Yazlık Mahalle Sinemaları, Çocuk Ve Bahar Şenlikleri, Yüreğir Edebiyat Günleri, İlk Kez Solo Türk Uçak Gösterisi, Konsol Oyunları Turnuvası, 82 Branşta Hobi Ve Mesleki Kursları, Kısa Film Ve Belgesel Film Festivali…