Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Yurdu için kayıtlar başladı. Adana’daki üniversiteleri kazanan öğreniciler telefonla başvuru yaparak, ön kayıt yaptırabilecekler.

Yurt projesi Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in en önemli vaatleri arasında yer alıyordu. Bu önemli projeyi hayata geçiren Başkan Soner Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende 28 Kasım 2020 tarihinde Atatürk Öğrenci Yurdunu hizmete açmıştı.

Pandemi yasakları dolayısıyla o dönemde hizmet veremeyen Atatürk Öğrenci Yurdu, YÖK’ün 2021-2022 döneminde yüz yüze eğitim kararı almasıyla kapılarını öğrencilere açtı. Atatürk Öğrenci Yurdunda kalmak isteyen öğrenciler 05367224474 numaralı telefonu arayarak koşulları öğrenebilir ve ön kayıt yaptırabilirler.

ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ EVİNDE HİSSEDECEK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, üniversite öğrencilerinin en büyük sorununun barınma olduğunu belirterek, “Biz de bu bilinçten hareketle Adana’ya bir öğrenci yurdu kazandırmak istedik. Üniversite öğrencilerinin güvenle kalabilecekleri, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda barınabilecekleri yurt projemizi sonunda hayata geçirdik” dedi.

Ailelerin gönül rahatlığı içinde çocuklarını Adana’ya üniversite eğitimi için gönderebileceklerini belirten Başkan Soner Çetin, “Yurdumuzu geçen yıl açtık ama pandemi yasakları nedeniyle hizmete giremedi. Şimdi yüz yüze eğitim kararı alındı. Doğru da yapıldı. Atatürk Öğrenci Yurdu Adana’da okuyacak öğrencilerimize en iyi hizmeti sunacaktır” şeklinde konuştu.

5 YILDIZLI OTEL KONSEPTİNDE

Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Yurdu, yarısı kız yarısı erkek 530 öğrenci kapasiteli. Öğrenciler tercihe göre 1, 2 ya da 4 kişilik odalarda kalabiliyor. Odalarda yatak odası dışında mutfak, banyo ve ders çalışma bölümü bulunuyor.

Öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek yapımı tamamlanan Atatürk Öğrenci Yurdunda ayrıca kafeterya, yemekhane ve kütüphane de bulunuyor. 5 yıldızlı otel konseptindeki Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Yurdu Huzurevleri Mahallesinde yer alıyor.