SEYHAN’DA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLIYOR

Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır kurulamayan iftar sofralarını yeniden kurmaya hazırlanıyor. Ramazan ayında 16 farklı noktada kurulacak iftar sofralarıyla Ramazan ayının ruhu Seyhan’da yaşatılacak. İftar öncesinde ve sonrasında musiki dinletileri, Hacivat-Karagöz gösterileri gerçekleştirilecek, çocuklar için patlamış mısır ve limonata ikram edilecek.

Ramazan’ın toplumsal dayanışma, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren kutsal bir ay olduğunu dile getiren Başkan Akay, Ramazan ayı boyunca 16 ayrı noktada kurulacak iftar sofralarıyla Ramazan ayının ruhunu yaşatacaklarını kaydetti. İftar sofralarında yaklaşık 30 bin Seyhanlıya ulaşacaklarını ifade eden Başkan Akay, “İftar sofralarımızın yanı sıra 11 aşevimizde günlük yaklaşık 2000-2500 kişiye sıcak yemek ikramlarımız devam edecek. Ayrıca Yeşilyurt Mahallesi’ndeki hizmet binamızda hafta içi her gün üniversite öğrencilerimize yönelik olarak yemek ve çay ikram edeceğiz” dedi.

SEYHAN RAMAZAN KOLİSİ DAĞITACAK

Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara yaklaşık 6 bin gıda kolisi dağıtıldığını aktaran Başkan Akay, Ramazan boyunca yaklaşık 30 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını vurguladı. Akay, “Bu yıl iftarımızı yeniden halkımızla birlikte açacağız. Ramazan ayının sağlık, huzur, barış getirmesini dileğiyle tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. İftar sofralarının ilki 3 Nisan Pazar günü Koza, Söğütlü, Mekan, Kavaklı ve Dikili mahalleleri için Küçükdikili Mahallesi semt pazarı yerinde kurulacak.