“Geleceğimiz için suyu hoyratça kullanmaya son vermeliyiz.”

Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve standartları yüksek bir yaşam alanı bırakmayı amaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Başkan Zeydan Karalar’ın öncülüğünde Dünya Su Günü kapsamında sosyal sorumluluk ilkesiyle birlikte çocukların bilinçlendirilmesini temel alan bir etkinliğe imza attı. Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde  gerçekleşen etkinlikte Sevgi Evleri’nde yaşayan 9-11 yaş aralığındaki 30 çocukla bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çocuklarla tesisleri gezdi, sohbet etti, bilinçli su tüketiminin önemine dair bilgi verdi.

HOYRATÇA KULLANMAYA DEVAM EDERSEK DÜNYANIN DÖRTTE BİRİ SUSUZ KALACAK

Başkan Zeydan Karalar, “Yağmur ve kar yağışlarındaki değişkenlik nedeniyle su havzalarının bazı dönemlerde dolmadığını belirterek “Bu yıl Adana’da kar ve yağmur su havzalarını dolduracak şekilde yağdı ve su sıkıntısı yok. Yalnız dünya genelinde suyu hoyratça kullanmaya devam edersek, yeryüzünün dörtte biri susuz kalacak. Şu anda dünyanın yüzde 40’ı zaman zaman su sıkıntısı yaşıyor. O yüzden Allah’ın bir lütfu olan suyu çok dikkatle kullanmalıyız. Su hayattır ve dolayısıyla suyu boşa akıtmamalıyız” dedi.

ÇOCUKLAR TESİSLERİ GEZDİ, ARITMA AŞAMALARINI ÖĞRENDİ

Çatalan Arıtma Tesisi’ni gezen çocuklar, dünya kalite standartlarına uygun olarak arıtılan Çatalan suyunun hangi aşamalardan geçtiğini öğrendi. Yüksek teknolojiyle donatılan ve hijyenik çalışma prensibiyle hareket eden tesisteki laboratuvarları da gezen ve inceleme imkanı bulan çocuklar, suyun tasarruflu kullanımı ve su kaynaklarının korunması konularında bilgi aldı. Programın sonunda Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

22 Mart Dünya Su Günü, su kaynaklarının temiz kullanılmaması ve buna bağlı olarak da hızla artan su ihtiyacının karşılanması hususunda yaşanan güçlüklere dikkat çekmek amacıyla her yıl tüm dünyada gündeme geliyor.