SEYHAN’DA PARK SAYISI DA YEŞİL ALAN MİKTARI DA ARTIYOR

Seyhan’da yurttaşların daha huzurlu, mutlu bir yaşam sürmesi için görev yapan Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, yeşil alan miktarı ile park, çocuk oyun ve dinlenme alanlarının sayısını artırıyor.

5 YENİ PARKIN YAPIMI SÜRÜYOR

Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Başkan Akay’ın talimatları doğrultusunda Seyhan’da yeni parkların yapımına hız verdi. Gürselpaşa mahallesinde iki, Koza, Aydınlar ve Yeşiloba mahallelerinde birer olmak üzere 10 bin metrekarelik alanda 5 yeni çocuk oyun alanı ve dinlenme parkının yapımı hızla sürüyor. 

4 BİN 800 METREKARELİK YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI

Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu mahallelerrden biri olan Pınar Mahallesinde de üç farklı noktada yaklaşık 4 bin 800 metrekarelik yeşil alan çalışması da eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

İHTİYACI KARŞILAMAYAN İKİ PARK YIKILIP YENİDEN YAPILDI

Barbaros ve Dumlupınar mahallelerindeki ihtiyacı karşılayamayan iki park ise yıkılıp yeniden yapılırken, farklı mahallelerdeki 45 parkın bakım-onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanıp yeniden halkın kullanımına sunuldu.

KAMELYA, SUNDURMA, OYUN ALETLERİ MONTAJI VE ÇİÇEKLENDİRME ÇALIŞMALARI

11 park ve bir okula Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün marangozhane ve demir atölyesinde üretilen kamelya, sundurma ve 13 piknik masasının montajı gerçekleştirilirken, 24 park da mevsimlik çiçeklerle renklendirildi. 18 parkta oyun setleri, salıncak ve tahterevalli ve zıpzıp montajı tamamlanarak çocukların kullanımına sunuldu.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN DAHA KALİTELİ BİR YAŞAM SÜRMESİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yurttaşların nefes alabildiği alanlar olan parklar, çocuk oyun ve dinlenme alanlarının artırmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Akay, “Yeni parkları ve yeşil alanları Seyhan’a kazandırırken, mevcut parklarımızın, çocuk oyun ve dinlenme alanlarımızın da bakımını ve onarımını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca çimlendirme, çiçeklendirme ve boyama çalışmalarıyla parklarımızı çok daha renkli bir hale getirerek, yurttaşlarımıza görsel olarak çok daha estetik alanlar sunuyoruz. Hemşehrilerimizin Seyhan’da daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamaya çalışıyoruz çünkü onlar her şeyin en iyisine layık” diye konuştu.