İlk aşamada 20 farklı tıbbi ve aromatik bitkiyi toprakla buluşturan Başkan Akay, “Ürettiğimiz tıbbi ve aromatik bitkilerden eterik, uçucu yağlar ve aroma bileşenleri çıkartılacak. Elde edilen ürünleri farklı alanlarda kullanılmak üzere satış noktalarımızda halkımıza sunacağız” dedi.

ÜRETEN BELEDİYEDEN KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİTKİ ÜRETİMİ

İşçi kıyafetlerini kurulan Dikimevi’nde, belediyenin ihtiyacı olan boyayı boya atölyesinde, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için oyuncakları belediye kreşlerinde, park ve bahçelerde kullanılan gübreyi kompost gübre tesislerinde üreten Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, tıbbi ve aromatik bitki üretimi için de kolları sıvadı. Başkan Akay tıbbi ve aromatik bitki üretimini kendi elleriyle diktiği fidelerle başlattı.

İLK AŞAMADA 20 BİTKİ

Dikim zamanı konusunda mevsim koşullarına uygun olan aloe vera, biberiye, lavanta, melisa, aynısefa, sarı kantaron, kekik, adaçayı, papatya, tıbbi nane, ıtır, altınotu, civan perçemi, passiflora, ekinezya, zencefil, zerdeçal, safran, keten ve aspir fideleri toprakla buluşturuldu.

KOMPOST TESİSLERİNDE ÜRETİLEN GÜBRE KULLANILACAK

Üretim sürecinde kompost tesislerinde üretilen organik gübrelerin kullanılacağını belirten Başkan Akay, üretilen bitkilerin laboratuar ortamında gerçekleştirilecek analizlerin sonuçlarına göre üretim alanları ile bitki çeşitliliğinin de artırılacağını söyledi.

ÜRETİLEN ÜRÜNLER HALKA SUNULACAK

Başkan Akay, “Üretilen tıbbi ve aromatik bitkilerden eterik, uçucu yağlar ve aroma bileşenleri çıkartılacak. Elde edilen ürünleri farklı alanlarda kullanılmak üzere halkımıza sunacağız. Bu ürünleri satacağımız yerlerimiz hazır. Bu bitkilerden tohum ve çelikleme yapılarak tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin bölgemizde yaygınlaştırılması ve devamlılığının sağlanması da bir diğer amacımız” diye konuştu.