Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Çevre bize atalarımızdan miras kalmadı, Çevre, bize atalarımızın bir emanetidir, çocuklarımızın geleceğidir” dedi.  Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, “ Seyhan Belediyesi olarak bugüne kadar çevreyi korumak adına atık pillerin, yağların ve kâğıtların toplanması konusunda birçok projeye imza attık. Yılın her saatinde çevreyi temiz tutmak adına olağan üstü bir çaba sarf ettik” diye konuştu.

Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk Çevre gününde yaptığı konuşmasında yüzyıllar öncesinde çevreyi korumak için birçok vakıf kuran ecdadımızın yolunda gitmemiz gerektiğini vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak bizim en asli görevimizdir” dedi.

Sayhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk program sonunda SODES Projesi kapsamında eğitim gören öğrencilere hediyeler verdi. Dünya Çevre Günü etkinliklerinin ardından Kültür merkezi fuaye salonunda Derviş Kökenek’in ‘Adana’nın Kuşları’ adlı Sergisi gezildi.