SEYHAN BELEDİYESİ ‘MANDIRA’ İLE SÜT ÜRETİCİLERİNE DERMAN OLACAK

Kurulan mandıra ile bölgede hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerin ürettiği sütler değerlendirilecek. Süt üreticisi kazanırken, hijyenik koşullarda işlenip peynir, yoğurt, tereyağı ve kaymak haline getirilen sütler vatandaşlara ekonomik fiyatlarla sunulacak.

EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR

Dikimevi’nde belediyenin işçi kıyafetlerini diken, kompost tesislerinde organik atıklardan gübre üreten, kurulan boya atölyesinde belediyenin boya ihtiyacını üreterek karşılayan, çocuklar için kreşlerde oyuncak üreten, Kadın Dayanışma Merkezi’ndeki atölyelerde kolonya, sabun ve seramik ürünleri üreten Seyhan Belediyesi, ev ekonomisine önemli katkılar sağlayacak projeleri de art arda yaşama geçiriyor.

SÜT ÜRETİCİLERİNE DERMAN OLACAK

Geçtiğimiz günlerde ekonomik fiyatlı ürünlerin yer aldığı Seyhan Halk Pazarı’nı vatandaşların hizmetine sunan Seyhan Belediyesi, şimdi de Seyhan’da süt üreticilerinin Pazar bulma endişesini ortadan kaldıracak “mandıra” projesinin hizmete sunmanın hazırlığını yapıyor.

GÜNLÜK 5 TON SÜT EL DEĞMEDEN PASTÖRİZE EDİLECEK

Karayusuflu Mahallesinde kurulan ‘mandıra’, sütü el değmeden işleyip pastörize edecek makinelerle donatıldı. Tüm fiziki altyapısı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan mandıra günlük 5 ton süt işleme kapasitesine sahip. Bölgede evsel süt üreticiliği yapan vatandaşlardan alınacak sütler burada el değmeden işlenip pastörize edilerek paketlenecek.

SÜTLE İLGİLİ HER TÜR TEST YAPILABİLECEK

Tereyağı ve kaymak ile peynir de üretilebilecek olan tesiste sütteki yağ oranını, katkı ve bakteri durumunu belirleyecek testleri de gerçekleştirilebilecek donanım da bulunuyor.

SAĞLIKLI VE UCUZ SÜT ÜRÜNLERİYLE VATANDAŞIN BÜTÇESİNE KATKI SAĞLANACAK

Mandırada işlenecek sütlerin hanelerden satın alınacağını belirten Başkan Akif Kemal Akay, “Süt üreticilerinin pazar bulma endişesini ortadan kaldırıp onlara derman olacağız. Vatandaşlarımız da testlerden geçirilip, hijyenik koşullarda pastörize edilmiş sağlıklı süte ve peynir, kaymak gibi süt ürünlerine çok daha ucuz fiyatlarla erişebilecek. Böylece vatandaşlarımızın ev ekonomisine de katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.