Tornelo Platformunda düzenlenen turnuvaya, dünyanın değişik coğrafyalarından ülkelerinde şampiyon veya büyük başarı sağlayan satranç ustası çocuklar davet usulü katıldı.   Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını simgeleyen 23 satranç ustası çocuğun kıyasıya mücadele ettiği turnuva, çevrimiçi olarak Tomelo platformunda yapıldı.

SATRANÇ İLE ULUSAL EGEMENLİK DÜNYA ÇOCUKLARINA ANLATILDI

Seyhan Belediyesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen turnuva sosyal medyada takipçi rekoru kırdı. Satranç’ın planlı hareket etme, süratli, doğru, çabuk düşünme ve olayları doğru yorumlama yeteneklerini geliştirdiğini hatırlatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkileyen Satranç ‘Kendine güven’ duygusunu geliştiriyor. Bir yandan Satranç’ın bu özelliğini çocuklarımıza aşılarken, diğer yandan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını dünya çocuklarına tanıtıyoruz.”dedi.

AKAY’DAN KATILIMCI VE TAKİPÇİLERE TEŞEKKÜR

Gelecin teminatı olan çocuklara özel önem verdiklerini ifade eden Başkan Akay şöyle konuştu;

 “Turnuva büyük bir ilgi gördü. Zorluk seviyesi üst düzeydeydi. Uluslararası Dostluk Online Satranç Turnuvası’na katılım sağlayan tüm çocuk sporcularımıza, canlı yayında bizlere eşlik eden Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’a, Başhakem Melih Çiçek’e, yorumcumuz Eski Türkiye Şampiyonu Can Arduman’a, moderatör Demir Gündoğdu’ya  ve turnuvayı çevrimiçi takip eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

BELARUSLU CM MİKHEİ NAVUMENKA  BİRİNCİ OLDU

23 Satranç ustası çocuğun katıldığı Uluslararası Dostluk Online Satranç Turnuvası’nda, Belarus temsilcisi CM Mikhei Navumenka birinci, Ukrayna temsilcisi CM Vadym Petrovskyi ikinci, Türkiye temsilcisi CM Arda Çamlar’da üçüncü oldu.