Kooperatifleri desteklemek ve halka daha kaliteli ürünü uygun fiyata sunabilmek amacıyla faaliyete geçen “Seyhan Halk Pazarı” vatandaşa kapılarını açtı. Halk Pazarını, ilk hizmet gününde ziyaret eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ürünleri inceledi ve çalışmaları takip etti. Başkan Akay, daha sonra müşterilere açılan Halk Pazarından alış-veriş yaptı.

PAZARA ALIMLAR, BELEDİYENİN ÜRETİMİNDEN VE KOOPERATİFLERDEN

Projenin amacının kooperatif-Birlik gibi yerel üreticileri desteklemek, ekonomik sıkıntı yaşayan tüketiciye uygun fiyatla ürünleri sunmak ve Adana ekonomisine bir nebze olsun canlılık katmak olduğunu ifade eden Başkan Akay “Bu amaçla alımları; kooperatifler, birlikler ve kamudan yapıyoruz. Belediye olarak imal ettiğimiz ürünleri de pazarda halkımıza sunuyoruz” dedi.

AKAY “ÜRETENE DESTEK, TÜKETENE KOLAYLIK SAĞLIYORUZ”

Projenin çok yakın zamanda gelişeceğine inandığını aktaran Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay şöyle devam etti;

“Çok sayıda kooperatif olması nedeniyle pazarımızın daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Özellikle kadınlarımızın ürettiği ürünler başta olmak üzere çok ciddi üretim mevcut. Bu potansiyeli kullanarak üretene destek, tüketiciye de kolaylık sağlamak istiyoruz. Üretici ile tüketiciyi buluşturduğumuz projeyi en üst seviyeye taşıdığımızda “Seyhan Halk Pazarı”nı;  Adana ekonomisini bir nebze olsun canlandıran, üretene satış olanağı sağlayan, tüketicinin uygun fiyata ihtiyacını karşılayan bir kurum yapmış olacağız. Bunu gerçekleştireceğimize gönülden inanıyorum”

BELEDİYE ÜRETİYOR, VATANDAŞA UCUZ FİYATA SUNULUYOR

Seyhan Halk Pazarı”nda Kozmetik ürünleri hariç tüm ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor. Pazarda satışı gerçekleştirilen ürünlerin büyük bölümü üreticiden ilk elden alınıyor. Pazarda ayrıca Seyhan Belediyesince üretimi gerçekleştirilen; bütçe dostu bulaşık deterjanı, ahşap temizleyici gibi genel temizlik ürünlerinin de satışı yapılıyor. “Seyhan Halk Pazarı” haftanın 7 günü saat 08.30  - 20.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek.