Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın her alanda çok önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, “Adana’nın bu değerleriyle anılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. Çukurova Belediyesi tarafından Bülent Ecevit Sanat Parkı’nda yaptırılan Müzik Atölyesi’nin açılışı Başkan Soner Çetin ve müzikseverlerin katılımıyla yapıldı. Kurdeleyi Başkan Soner Çetin ve Adana Korolar Federasyonu Başkanı Suat Yener tarafından kesildi. Açılış dolayısıyla verilen konser öncesi konuşan Başkan Soner Çetin, Çukurova’nın her tarafında kültür ve sanat olmasını istediğini söyledi. Başkan Soner Çetin, “Belediyenin temizlik, yol, park bahçeler gibi genel hizmetleri var. Bunların eksiksiz yapılması için yoğun çaba harcıyoruz. Bu hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi yanında halkımızın kültür sanat alanında beklentileri olduğunu biliyoruz. Bunun bilincinde hareket ediyoruz” dedi.

ADANA’YA YENİ FESTİVAL

Adana’nın imajının olumlu yönde değişmesinde büyük katkı verdiklerini anlatan Başkan Soner Çetin, “Adana’nın her alanda önemli değerleri var. Adana bunlarla bilinsin istiyoruz. Bu yıl bir karar aldık ve Jakaranda Kültür Sanat Fetivali’nin ilkini 2020 yılının Mayıs ayında yapmaya karar verdik. Bu Çukurova’ya özgü bir festival olacak. Portakal Çiçeği Karnavalı’nda olduğu gibi Adana’ya yüzbinlerce insan gelecek. Çok daha güzel işlere birlikte imza atacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, sanatseverlerden parkı boş bırakmamalarını ve kültürel, sanatsal faaliyetlerle doldurmalarını istedi. Adana Korolar Federasyonu Başkanı Suat Yener de konuşmasında kültür sanat etkinliklerine verdiği destekten dolayı Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Adana’daki korolardan seçilen solistlerin oluşturduğu koro muhteşem bir konser verdi. Konser müzikseverlerin büyük beğenisi ile izlendi.