Başkan Akay Meclisin açılışının hemen ardından söz alarak hakkında yapılan iddialara yanıt verdi;

"Bugüne kadar kürsüde yapılan konuşmaları dikkatle dinledim. Yapılan eleştirileri önemsedim, dikkate aldım. Dikkat edilmişse sadece hakaret niteliğinde sözcük kullanıldığında müdahalem oldu. Tümüyle hayal mahsulü olan suçlamalar için bile sessiz kaldım. Suskunluğum sadece tartışma yaratmamak ve gerçeklerin nasıl olsa zaman içinde açığa çıkacak olmasındandı. Bir arkadaşım “ya söylenenler doğru ya da bu davranışımın kendilerini önemsememem, yok saymam” demek olduğunu söyleyince bu kez konuşmalara az da olsa yanıt verme gereği duydum. 
Sırayla başlayım yanıtlarıma. Önce Sayın Limoncu’dan. Öncelikle bir saptaması için, birilerine yanıt verdiği için kendisine teşekkür ederim. İlkokuldan başlamak üzere tüm eğitimi süresince, iş ve sosyal yaşamda daima ilk sıralarda yer alan birinin “Belediyeyi kendi kafanızla yönetiyorsunuz” demesini Seyhan için bir şans olarak değerlendiriyorum. Yaşamım boyunca takım çalışmaları içinde ne denli başarılı olduğumu benimle çalışanlar çok iyi bilir. En İyi oyuncularla çalışmak kendine güvenen her liderin istediği bir şeydir. En iyi bulunamıyorsa, ki bu kısmen göreceli bir kavramdır, mevcut iyilerle takım kurmak liderin yaptığı şeydir.


Bir iki soruya hemen yanıt vereyim. Cüneyt Patır devam eden bir soruşturma ve denetleme nedeniyle uzun süre yerinde kaldı. Onu değiştirmemin denetime müdahale olacağı düşüncesiyle böyle bir uygulamayı tercih ettim. Nitekim bir suçlama olmaksızın sonuçlanan denetim sonrasında arkadaşımın yeri değiştirildi. 
Başkan yardımcımız Rukiye Çinkılıç’ın birikmiş izinlerini kullanmaya başlaması doğrudan kendi isteğiyle olmuştur. Bu izin döneminde birilerinin daha fazla iş üslenmesi onların mübarekliğinden değil zorunluluk nedeniyledir. Dokuz başkan yardımcılının sizin tabirinizle “daha bilgili, daha tecrübeli, daha birikimli”  kişilerle tamamlanması için yardımcı olursanız da memnun olurum. 
Yapılan işlerin belediyecilik olmadığını ifade ediyorsunuz. Belediyecilik konusunda ise daha önceki konuşmalarınızda da belirttiğiniz gibi en önemli şeyin Kentsel dönüşüm olduğunu ve bu konuda benim hiçbir şey yapmadığımı söylüyorsunuz. Siyaset yapmayı, başka yerler ile mukayese etmeyi sevmiyorum ancak burada sadece bir şeyi anımsatmak istiyorum. Partinize ait bir Belediyede 15 sene önce başlamış, evlerin bile yıkıldığı Sinanpaşa’da başlayamayan, Benim yanımda bizzat Cumhurbaşkanının Bakana talimatı ile başlaması emredilen Şehit Erkut Akbay da yapılamayan kentsel dönüşümü mevcut koşullarda benim nasıl yapacağımı bir anlatsanız. 
Son bir şey de gelecek dönemler konusundaki niyet okuma ile ilgili söyleyeyim. Belediye Başkanlığı görevine siyaset yapmak üzere gelmedim. En sıradan bir konuda bile kararlarınızı siyaseten verdiğiniz için bunu böyle düşünmenizi yadırgamıyorum. Seçilmeden önce, adaylığım sırasında bile parti rozetimi çıkaracağımı her toplantıda ifade ettim. Seyhan’a bir şeyler katmak, Bazı kapıları aralamak ve Belediyemize kurumsal bir kimlik kazandırmak dışında bir amacım yok ve kimse beni bu amaçtan saptıramaz. Aday olmadan, hiçbir yere başvurmadan belediye başkanı oldum. Ve aday olabilmek için çalışma yapmayacağımın bilinmesini isterim. Halkın isteği ve Yüce Mevla’mın takdiri benim geleceğimin yegâne belirleyicisi olacaktır.
Sevgili Şehmuz Uçar ile devam edeyim. Öncelikle Basın ile ilgili olarak görüşlerine yanıt vereyim. Düzenli olarak çıkan hemen tüm gazetelere aynı ölçüde yardım yapılıyor. Bunun bir örneği, Seyhan’a ait hemen hiçbir haberi sayfalarına aktarmayan Sevgili Uçar’ın amcaoğlunun, şaka tabi Soyadı benzerliğinden söylüyorum, gazetesini bile sistemden çıkarmadığımızdır.
Bir yanıt aslında temcit pilavı gibi ifade edilen Seyhan gazetesi ile ilgili olacak. “Belediyeyi defalarca zarara uğratan Seyhan gazetesi” diyor arkadaşım. Öncelikle bu gazete bir defa çıktı. Ayrıca bu konuda alelacele çıkarılmış bir zimmet meselesi doğrudan Mahkeme tarafından iptal edildi. Ve zarara uğratılmanın söz konusu olmadığı yargı nezdinde belirlenmişken bunun tekrar tekrar ifade edilmesi en hafif deyimi ile hukuka saygısızlıktır.


Kadro ihdası ile ilgili hata oluştuğundan bu yana hemen her meclis döneminde ifade edilen bir şey. Herhalde başka yanlış bulunmayınca buna gerek duyuluyor. Hatayı yapan kişi o zamandan beri görevinde değil. Asil Müdür olunca görevden almak mümkün olmuyor Sayın Limoncu.
Encümen kararları ile ilgili bilgilerin kasıtlı olarak saklandığını söylüyor Şehmuz arkadaşım. Gizlilik olmaması için, parti mensubu arkadaşlarımla kötü olmama rağmen, Bir AKpartili arkadaşımın Encümene girmesini özellikle istedim. Size sorarım çoğunluğu MHP li hangi belediyede CHP li birini encümene seçtiniz?
Bir bilgi de borçlanma ile ilgili. Borçlanma için Meclisten aldığımız yetki 42 milyon. Bugüne kadar sadece bunun 17 milyonu kullanıldı. Bunun 12 milyonuna DMO den araç alındı. Bu araçların ne olduğunu size söyleyeyim:…….

1 milyonu da muhtarlar ve bilgi merkezindeki öğrenciler için bilgisayar alımında kullanıldı. Bir Belediye meclis üyesinin, özellikle de gelecek adına iddialı olan biri ise, yanlış ve eksik bilgilerle toplumu yönlendirmesini açıkça yadırgıyorum.
Şimdi eskilerin ifadesiyle “ismiyle müsemma” Fidan arkadaşımın sözlerine geliyorum. Öncelikle şu evinin önündeki park ile olan gelişmeyi söyleyeyim. Park yerinin, hemen yanında baraka tarzındaki evlerde yaşayanlar tarafından tahrip edildiği anlaşılınca iki yerin kamulaştırılmasına karar verildi. Ancak sahipleri ve yaşayanların arasındaki ihtilaf paranın kime verileceği konusunda işleri uzattı. Elde mülkiyet ve ödeme konusunda hiçbir kayıt olmaması uzamanın temel nedeni oldu. Bir de oradaki ASKİ’ye ait logarın yetersizliği ve sık sık tıkanması nedeniyle şiddetli yağmurda alanı su bastığı bilgisine ulaştık. ASKİ yetkililerinden soruna çözüm bulunmasını istedik. Sevgili Vursavuş, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesisiniz. ASKİ’yi de denetliyorsunuz. Orada ulaşacağınız mutlaka biri vardır. Bu soruna bir çare bulacağınızı sanıyorum. Ha!  ASKİ demişken gönül isterdi ki Seyhan Belediyesinin yol işlerinin 3 ayını meşgul eden, en az 3-4 kat malzeme kullanmak zorunda kaldığımız Akkapı çalışmasını da Meclis üyesi olarak sorgulasaydınız. Yağmur geleceği meteoroloji tarafından ilan edilen bir dönemde toprak alanda kanalizasyon çalışmasını yapan yetkin bir yöneticiye olsa olsa belediye işlerinden anlamayan bir yakını akıl vermiştir diye düşünüyorum.
Sevgili arkadaşımın ilgisi hemen yanındaki park. Sadece yakınları görmek Doğal bir savunma güdüsü. Park Bahçelerin bu süre içinde yaptığı, Sarıhamzalı, Tellidere, Gülbahçesi, Akkapı, Yalmanlı gibi parkları haydi evinden uzak diye görmüyorsun, bari Gürselpaşa’da yapılmış olanları görebilseydin.  
İsmiyle müsemma dedik de bir de Soyada mı baksak acaba? Vurup Savuşmak nedense birkaç keredir karşıma çıkıyor. Söz açılmışken bunlardan da biraz bahsedeyim. Benim Seyhan Belediye başkanı olmamın sadece Zeydan Başkanın icazeti ile olduğunu, yoksa bir hiç olduğumu ifade ettiniz bir meclis toplantısında. Hemen söyleyeyim. Ben aday olmadım, Zeydan Başkanla adaylık konusunda hiç konuşmadım. Bana adaylık konusunda seçimden 3 ay önce Seyhan Başkanlığını teklif eden doğrudan Genel Başkan yardımcısı ve Genel Başkan Başdanışmanı idi.  Biraz tereddüt ile daha önce iki kez Büyükşehire aday olmuş, bunlardan birinde parti meclisinden çıkan İlçe belediye başkanlığını kabul etmemiş birine yaptılar bu teklifi. Onlara sadece  “olabilir” dedim. Doğru muydu yıllar önce Büyükşehire aday olan birinin ilçe belediyesi başkanı olması. Gerçi sonradan Büyükşehire aday olup aynı dönemde bırakın ilçe belediye başkanlığını meclis üyeliğine fit olanları da gördük ya. Kararımda hedef küçülterek yapılacak çok şey olması, sosyal belediyeciliğin bu dönemde proje belediyeciliğinden önemli olması etken oldu. Adaylık konusunda Zeydan Başkanla tek görüşmem son gece telefon ile özgeçmişimi genel merkeze göndermemi istemesi şeklinde oldu. Niçin son geceye kadar beklediler, onu açıkçası bilmiyorum. 
Hepinize en içten sevgilerimi sunuyor, sağlıklı günler diliyorum."