Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen toplu sözleşme imza töreni DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş Sendikası Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, Seyhan Belediyesi bürokratları  ile İmar A.Ş. çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

BÖYLE MUTLU GÜNLERİ ÖZLEMİŞTİK

Belediye emekçilerinin alkışları altında kürsüye gelen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, üretim ve emek vurgusu yaptı. Emekçilerin mutluluğunun önemine işaret eden Akay, “Böyle mutlu günleri çok özlemiştik. Bizler üreteceğiz, ürettikçe demokrasiyi oluşturacağız, ürettikçe paylaşacağız ve sonunda bugün burada yaptığımız toplu sözleşmelerinin çok daha güzelini yapma fırsatını bulacağız. Birlikte yapacağız, birlikte başaracağız. İmzaladığımız bu sözleşmenin siz değerli emekçilere, Seyhan’ımıza, Adana’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İLK ŞİRKET TOPLU SÖZLEŞMESİ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan,  Seyhan Belediyesi’nde yapılan ve ilk şirket toplu iş sözleşmesinde emeği olan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'a, emekçilere, sendika temsilcilerine, belediye bürokratlarına ve yönetim kurulu üyelerine DİSK adına teşekkür etti. Çerkezoğlu, “Bu toplu iş sözleşmesi hepimize hayırlı uğurlu olsun; emeğin ve DİSK'in mücadelesinde bir dönüm noktası olsun” şeklinde konuştu.

ÜCRETLERE ZAM YAPILDI, SOSYAL HAKLAR İYİLEŞTİRİLDİ

Seyhan Belediyesi’nin ilk şirket toplu iş sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Genel İş Sendikası Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, toplu sözleşmede 63 maddenin yer aldığını kaydetti. 1,5 yıllık süreyi kapsayan toplu sözleşmeyle emekçilerin ücretlerinin artırılarak sosyal haklarında iyileştirmeler sağlandığını aktaran Gündoğdu, şunları söyledi:

“Sözleşmeyle çalışanlar; öğle yemeği-yemek yardımı, günlük yol yardımı, günlük sorumluluk ve direksiyon primi, aylık yakacak yardımı, Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı öncesi gıda yardımı, öğrenim gören işçi çocuklarının tahsil durumlarına göre yıllık öğrenim yardımı, yıllık izin yardımı, yıllık iki ikramiye verilmesi ve şirkete veya şirketin sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan belediyeye ait olan sosyal tesis, kreş, bakımevleri vb. hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkı kazandı.  Ayrıca sözleşmeye konulan bir maddeyle de Seyhan İmar A.Ş.’de çalışan işçinin; aile içi şiddete başvuran, eşini döven, hakaret eden, evden uzaklaştıran işçinin ücretinin yarısının (eşlerden birinin beyanı halinde) eşine ödenmesine karar verildi.”

Konuşmaların ardından salonu dolduran emekçilerin coşkulu alkışları arasında toplu sözleşme imzalandı.