30 Mart 2016'da temeli atılan ancak aradan geçen 4 yılda sadece üçte biri yapılabilen köprünün akıbeti bilinmiyor. Kentin üç büyük ilçesinin trafik yükünü kaldıracak köprü için destek beklenirken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar da köprünün yapılması gerektiğini kaydederek koronavirüsün ekonomik olarak kendilerini zorladığını söyledi ve "Bakanlık yaparsa amenna" ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ 2018'DE BiTECEKTİ AMA... 

Türkiye'nin en yüksek nüfusa sahip altıncı kenti Adana'da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan köprünün temeli 30 Mart 2016'da atıldı. Bahçeli'nin de temel atma törenine katıldığı köprü 215 milyon liraya ihale edildi. Gidiş dönüş üçer şerit, ortasında da raylı sistem planlanan köprü 1700 metre uzunluğa sahip olacaktı. Bitiş tarihi olarak da 2018 yılının Ekim ayı öngörülmüştü. Ancak ekonomik nedenlerle aradan geçen 4 yılda köprünün sadece üçte biri tamamlanmış oldu.

KÖPRÜ KENT TRAFİĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Köprü, Adana trafiği için önemli bir proje olarak dikkat çekiyor. Zira kentin nüfusu en yoğun üç ilçesi Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir arasındaki trafik 1956'da Seyhan Barajı'nın servis yolu olarak yapılan 2 şeritli yolla sağlanıyor. Bu yolun halihazırda trafik yoğunluğunu kaldırmadığı gibi baraj için de risk oluşturduğu belirtiliyor. Nüfusu 2.5 milyona dayanan Adana'da bu üç büyük ilçedeki ulaşımın yükünü köprünün kaldırması planlanıyordu.

ZEYDAN KARALAR: KÖPRÜ YAPILMALI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, köprünün gerekli olduğuna katıldığı bir televizyon programında dikkat çekerek "Bu köprü yapılmalı. O set 50 yıldan fazla orada ve yıprandı. Trafiği setten çekmek gerekiyor, tehlike arz ediyor" ifadelerini kullandı. Bütün belediyelerin ekonomik olarak kötü durumda olduğunu, Adana'nın da kötü durumda olduğunu kaydeden Karalar, "Kim yaparsa yapsın, devlet yaparsa amenna. Biz bütün hazırlıklarımızı yapmıştık. 250-300 milyona yapacaktık ama korona bizi mahvetti" diye konuştu.