Adanahabermerkezi.com

Hüseyin Sözlü döneminde başlatılan en büyük projelerden olan Devlet Bahçeli Köprüsü’nün temeli MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından 30 Mart 2016’da atılmıştı. Devlet Bahçeli Köprüsü, Hüseyin Sözlü’nün açıklamasına göre 8 Ekim 2018’de bitirileceği belirtilmişti.

HÜSEYİN SÖZLÜ  'BİTİRMEYEN NAMERTTİR' DEMİŞTİ

Köprü hakkında açıklama yapan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü şunları söylemişti;

"Yaklaşık 60 bin aracın geçmesi beklenen köprünün daha çok araç trafiğini kaldıracağı ortada. 8 Ekim 2018'de bitirilecek. Adana'nın itibarını hafızalara yerleştirecek. Taşköprü gibi yıllarca hizmet edecek. Bu köprü için 240 milyon liralık meclisten borçlanma yetkisi aldık ama maalesef İçişleri Bakanlığı onay vermedi henüz. Ama krediyi almasak da bu köprüyü bitireceğiz. Bitirmeyen namerttir. Oynamasını bilmeyen gelin, 'Yerim dar' dermiş. Ama biz böyle mazeretlerin ardına sığınmayacağız."

Ancak Köprü tamamlanmadı. Aynı şekilde Yavuzlar Köprüsü de başladı ancak tamamlanmadı. Hatta Murat Cevheri Bucak Yavuzlar Köprüsü için “seçimden önce köprü açılacak”  söylemini kullanmış, ancak bu proje de yarım kalmıştı.

Büyük maliyetli 2 proje gibi çok sayıda yarım kalaın irili ufaklı projeler mevcut. Hüseyin Sözlü’nün “Bitireceğim” diyerek bitiremediği köprülerin Zeydan Karalar tarafından nasıl bitirileceği merak konusu. Belediye Bütçesini iyi kullanamadığı görülen Hüseyin Sözlü ve ekibinin yeni Başkana 4 Katrilyon civarında borç bırakması da bu projelerin geleceği konusunda olumsuz ipuçları veriyor.

Başkan Zeydan Karalar'ın ise önce mali disiplini sağlayarak, projeleri bitirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Bunun için ise zamana ihtiyaç dıuyulduğu belirtiliyor