Eski-yeni tablet ve bilgisayarları Derman ekibi evlerden alacak, ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edecek. Adana Büyükşehir Belediyesi, salgın nedeniyle internet ortamında evlerden sürdürülen eğitim sisteminde, bilgisayar ve tableti olmayan ihtiyaç sahibi ailelere destek  vermek amacıyla kampanya başlattı.

BU DAYANIŞMADA GELECEK VAR

“Bu Dayanışmada Gelecek Var” mesajıyla başlatılan kampanyayla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kullanmadığınız eski tablet ve bilgisayarlar ile destek için yeni satın aldığınız  tablet ve bilgisayarları topluyor, gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturuyoruz” dedi.  Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler ve talepte bulunmak isteyen ihtiyaç sahipleri sefkatkoprusu.com adresinden doldurulacak formlara ulaşabiliyor. Büyükşehir Derman ekibi tablet ve bilgisayarları hayırseverlerin evlerinden alıp, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak.

Gerekli belgelerle birlikte Derman ekibine başvuruda bulunan vatandaşların bilgileri elektronik bilgi sistemi üzerinden sorgulanacak olup, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere öncelik verilecek.