Başta Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe Belediyeleri Nalilik başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili Bakanlıklarla koordineli şekilde çalışarak insan sağlığının korunmasına katkı sunuyor. 

Bunlardan biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi'nce ana caddeler üzerine yerleştirilen ve üzerine bilgilendirici mesajların yazıldığı kutular içindeki dezenfektanlar büyük ilgi gördü. 

"SOKAKTA DEZENFEKTAN" UYGULAMASI GEÇEN HAFTA BAŞLAMIŞTI

Vatandaş yuolda yürürken kutulardaki dezenfektanlardan kullanarak hem ellerini dezenfekte ediyor hem de hijyen konusunda bilinçleniyor. Ancak halkın büyük kısmı "Sokakta dezenfektan" uygulamasına destek verirken, bazı kötü niyetli kişi veya kişiler dezenfektanları çaldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi çalınan dezenfektanların yerine yenisini koyarken, dezemfektan hırsızşlarına halktan büyük tepki geldi. Vatandaşlar "Halkın tedirgin olduğu bu günlerde dezenfektan çalmak tek kelimeyle rezalet boyutunda. Bu insanlara ihanettir." görüşünü dile getirdiler. Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden vatandaşlar dezenfektanları çalarak halk sağlığıyla oynayanları kınadı.  Bu arada Büyükşehir Belediyesinin kutulardaki dezenfektanları kontrol ederek sürekli dolu tutmaya çalıştıkları belirtildi.