Adanahabermerkez.com

Hüseyin Szölü Başkanlığında bir araya gelen Meclis üyeleri kentle ilgili gündem maddelerini irdeledi.  Yoklamanın ardından konuşan Başkan Sözlü İstiklal Marşının kabülünün yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, İstiklal Marşının kabülünün yıldönümü nedeniyle açıklama yaparken yazar Mehmet Akif Ersoy’u andı.

CHPLİ ULAŞ ÇETİNKAYA, ÇEVRE, PARK VE SU KESİNTİSİ SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Çetinkaya konuşmasında ülkenin en çok konuşulan konusu olan Şeker Fabrikalarının özelleştirilmessi konusuna da değindi. Şeker Fabrikalarının satılması ile milli servetin yok edilmesinin yanı sıra tam olarak bir halk sağlığı ve güvenlik sorunu oluşacağını öne süren Çetinkaya, “Türkiye’nin kalelerinin düşmemesi için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız” dedi.

Kentteki ototpark sorununa değinen, yollarının bakımsızlığına vurgu yapan CHP Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, Çevre kirliliği konusunda da "Malesef iç açıcı durum yok. Yaz ayı yaklaşırken yine anız meselesi gündeme gelecek. Bütçeye bununla ilgili madde de koymuştuk. Belediyelerin sosyal çevre ve sosyal söylemleri lafta kalmamalı” diye konuştu. Çetinkaya ayrıca Karşıyaka’da 20 Saati bulan su kesintisini de eleştirerek “Bari haber verin” uyarını yaptı.

AK PARTİLİ GÜLAÇTI, MEHMETÇİĞE DESTEK VERDİ, “HÜKÜMET GIDA KODEKSİNE UYGUN DAVRANIYOR” DEDİ.

AK Parti Grup Başkan vekili Ozan Gülaçtı ise İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla mesaj verirken, Afrin’de kahramanca terörle mücadele eden Mehmetçiğe destek mesajı verdi. Kadınlar günü nedeniyle kadınlara mesaj gönderen ve “Kadın veya Erkek aynıdır. Birbirinden farkı yoktur” diyen Gülaçtı, Çetinkaya’nın “Şeker Fabrikalarrı” açıklamasına da değindi. Meclisin, TBMM olmadığını hatırlatan Gülaçtı, hükümetin gıda kodeksine uyduğunu ve halkın sağlığını önemsediğini anlattı. Gülaçtı “Hükümet GDO konusunda da duyarlı. Şayet ithal üründe GDO sıfır değilse ülkeye girişine izin verilmiyor. Şeker Fabrikaları konusu ise çok sarklı bir konudur” dedi.

HÜSEYİN SÖZLÜ “İLÇE MECLİSLERİNDE KONUŞUN”

Son olarak  konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kirlilik ve diğer eleştirilere yanıt verdi. Başkan Sözlü “Burada eleştirileri aktarıyorsunuz. Bundan gocunmuyorum. Ancak gidin kendi ilçe meclisinizde eleştirileri aktarın” diye konuştu.

Meclis’te daha sonra 22 gündem maddesi görüşülmesine geçildi.

Ancak Meclis gündemine 1 ek gündem maddesi eklenmesi talep edildi. Bu arada Meclis yazı işlerince 2 maddede, Aynı yer ile alakalı 2 farklı mahkeme kararı olduğunu,  aynı yerle ilgili 2 gündem maddesi olduğunu bunlarında birleştirilmesi talep edildi. 2 madde aynı şekilde olunca 22 Madde – 2 = 20 Madde kaldı Sonra da  1 Madde gündeme ek yapıldı. Böylece 20+1  21 madde görüşülmüş oldu.

Not: Bu yapılan hesap size komik veya anlamsız gelebilir. Ancak, Meclis işte bu ciddiyetle yönetilmektedir. Adanahabermerkezi.com, sadece olanı size olduğu gibi yansıtmaktadır.