Pandemi önlemleri nedeniyle Murat Göğebakan Kültür Merkezi konferans salonunda  sosyal mesafe ve maske kurallarına azami özen gösterilerek gerçekleşen  toplantı; Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in şehir dışında olması ve yoğun programı  nedeni ile oturumu yöneten Başkan Vekili Cemal Gürsel İlci pandemi sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için taziye dileklerini iletti ve gündem maddelerini değerlendirdi. Gündem dışı önerilerin değerlendirilmesinin ardından, gündemin 3. maddesi olan encümen üyeleri seçimi yapıldı. Encümen üyeliğine 16’ya 10 ve 2 boş oy ile Millet İttifakının adayları; Durdu Ahmet Biberoğlu, Umut Topal ve Harun Küçük seçildi.

GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI

Gündemin 4. Maddesi  Mali Hizmetler Müdürlüğü 2019 Mali yılı Denetim Komisyonu raporu hakkında meclis üyelerine bilgi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.  Gündemin 5. Maddesi  Mali Hizmetler Müdürlüğü  2019 Faaliyet Raporunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.   Gündemin 6. Maddesi Mali Hizmetler Müdürlüğü 2019 mali yılı bütçe kesin hesabının görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.  Gündemin 7. maddesi borçlanma yetkisinin istenmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 8. maddesi Mali Hizmetler Müdürlüğü belediyeye ait mülklerin kiralama sürelerinin Covid- 19 sebebiyle üç ay uzatılması talebi oy birliği ile kabul edildi. Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafa destek vermek amacıyla kira ödemelerinin ertelenmesine karar verildi.Gündemin 9. Maddesi 02.09.2019 tarihli ve 161 sayılı m eclis kararı alınan şartlı bağış kararının iptal edilmesi oy birliği ile kabul edildi.  Gündemin 10. Maddesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üye seçimi oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Gündemin 11. Maddesi Yazı İşleri Müdürlüğü İhtisas Komisyonları seçimi oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonuna Berem Avar, Yusuf Topak, Halil İbrahim Savaş; Plan Bütçe Komisyonuna Mehmet Çakır, Ahmet Çiftçi, Ahmet Kandemir; Kentsel Dönüşüm Komisyonuna Berem Avar, Ümit Ağaçe, Veli Köksal; Deprem ve Doğal Afet Komisyonuna  Ümit Ağaçe, Harun Küçük, Cem Özden; Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonuna Mehmet Nuri Toprak, Fatih Gider, Mehmet Gümüş; Mesken ve Gecekondu Komisyonuna  Durdu Ahmet Biberoğlu, İbrahim Kocaman, Hasan Yıldırım; Ulaşım ve Trafik Komisyonuna Cemal Gürsel İlci, Alaattin Yıldırım, Zafer Koç; İnsan Hakları Komisyonuna İbrahim Kocaman, Umut Topal, Süleyman Altınışık; Eğitim ve Gençlik Spor Komisyonuna Mehmet İnce Korkmaz, Alaattin Yıldırım, Mustafa Bayar, Kadın Dayanışma Komisyonuna  Behican Sağat, Havva Apucu ve Sevil Can seçildi.